23.8 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Съвети за незабравим бал

Май месец е, пак слънцето се помрачава от дъждовни облаци, пак всичко е зелено и идва времето на абитуриентските балове! Времето се задъхва и бърза шарено към лятото…

   Дванадесет години учение е определила България за достатъчни един човек да стане „ЗРЕЛОСТНИК”, т.е. личност. И през тези години всички ние изграждаме едно особено семейство – нашия училищен клас. Тържественият момент на абитуриентството е щастие, което всеки трябва да изживее пълноценно. Но как да стане това? Ето съветите на един „зрелостник” на 33 години:

 

пари   1. Не обръщайте толкова голямо внимание на тоалетите и изобщо всичко свързано с облеклото и суетата около него! Освен, че ще се забъркате в куп интриги, подигравки, безразборно пилеене на пари и нерви, рискувате да се окажете достойни за „абитуриентските карикатури” (така нашумели през последните години)

   2. Постарайте се да се включите активно в последните дейности на класа ви – организация на тържествените моменти, изненади за класния ръководител, изпращания и т.н.

   3. Обърнете внимание на заведението, в което сте избрали да празнувате – меню, музика, куверт, снимки и пр., за да не сте неприятно изненадани след бала от допълнителни сметки или горчиви стомашни колики…

  4. ВАШИЯТ КЛАС Е НАЙ-ВАЖЕН В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ЗАЕДНО! – дайте всичко от себе си, за да бъдете в добро настроение, да се веселите всички, без да се делите по какъвто и да е признак, защото животът е пред вас и не се знае кой какъв ще стане!

  фотограф5.  ВАШИЯТ КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧУВСТВА УВАЖАВАН! – не го забравяйте и след баловата еуфория!

  6. Погрижете се да имате добър фотограф и за препоръчване е да не разчитате на другите, защото аз останах по някаква прокоба без снимки от баловете си! Иначе ще има много фотографи, които ще искат да ви „обръснат на сухо”.

  7. Веселете се от сърце, но се опитайте да бъдете себе си, а не „типажи” – пиянката купонджия, арогантният батка, купешката кифла, затворените сноби, богатите, умните и т.н. Всички сега сте едно – клас, който започва своя път през истинския труден живот!

  8. Усетете ЛЮБОВТА – по какъвто и да е начин, тя ще се опитва да ви погледне и всички задръжки ще паднат, защото времето на чакането е свършило! На абитуриенския бал е хубаво да започне нещо „красиво”, а защо не и „семейно”…

 9. ПАРИ – дори и да нямате много, не ги мислете – ще Ви стигнат, защото имате приятели и в този хубав ден Късметът е на ваша страна!

криеница   Колкото и да не ви се иска, балът ще отмине, и колкото и да казвате, че няма да се забравите – ЩЕ!

   НО… Животът ще ви среща по неочаквани поводи и събития. Тогава не забравяйте да се поздравите и не се подминавайте! Всички сте важни сега!

   Когато всичко отмине и събдата ви завърти, не забравяйте някой ден да се поддадете на импулса – подарете цвете, направете подарък, изненадайте съученик или учителка! Това ще Ви направи отново щастливи и ще ви припомни бала. 

   БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ НА ВСИЧКИ И ЗА ВСИЧКО ДНЕС!

   Това е последния ми съвет към Вас Зрелостници!

   ДЕРЗАЙТЕ В ЖИВОТА И КЪСМЕТ!

 

Абитуриентска колекция:

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии