14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

За вилицата и ножа

Телевизия

Напоследък спрях да чета новини, а не гледам телевизия от години – творчески приумици или по-скоро бюджетни несгоди, все там. Обаче ползвам туитър. А в туитър се върти какво става по медиите и телевизията, и в усамотните на някои хора. По принцип този тип контент го прескачам като лекоатлет препятствие, обаче се случи така, че щракнах на един линк…

 

Няма да го публикувам тук, за да не уронвам Сложния авторитет на сайта, а и смятам за недостойно той (линкът) да съществува и тук, а просто ще спомена, че става дума за сайта на най-популярната частна медия в България. Започва с бЪ, като Бойко, който тя прилично обсл(и)ужва, която вярно си е повече от телевизия.

 

Прочетох статията, теглих й 20-30 псувни наум и една в блога, но какво всъщност се крие зад тези мерзки и меко казано смешни псевдожурналистически напъни, на уж качествени колеги-wannabe за пример. За протокола – авторът дори не беше оставил името си под излиянията, иначе можеше и по име да го псувам. Това, което се вижда на сайта на тази въпросна медия, много прилича на онова, което човек вижда малко преди да пусне сифона и, в случай на усложнения, използвайки четката.

 

Не на чалгата

Аз нали съм прост човек, ще ви го смеля какво видях от ДВА клика на две произволни статии, както само аз си можем:

1 ) Абитуриентите 2012 всички до един са чалгари.

2 ) Виновни са родителите им, които не са могли да ги пратят в чужбина да учат, сиреч не са им осигурили нормално образование.

3 ) Който е останал в България е от идиот надолу (или нагоре, според зависи).

4) Абитуриентите са прости, особено тези, които по една или друга причина са решили да изложат на показ нещо, което е колкото типично, толкова и непривично за ориенталската култура, казано на сленг – сланина/паласки/бутове/мазнини/баджак…. (с което съм по-скоро съгласен, особено в моментите, когато  чашката ми се пълни с алкохол от само себе си)

5 ) Българинът е яко неграмотен. Всеки втори прави правописни грешки като ненормален.

6 ) Който и да е блог, (разбирайте ВСИЧКИ до един) е пълен с правописни грешки от горе до долу. /Ех тия блогери бе, ни съ научихъ дъ пиш(к)ат праилну/

7 ) Алкохолът, цигарите и сексът в България се практикуват от 5-ти клас (но, забележете, само в България, това не е явление в световен мащаб, ама чи къ) /разбира се, децата, които ще учат в чужбина, изобщо не са в тази категория, но дали се премахват в последствие, историята мълчи/

8) Всички абитуриентки са курви, видели са го от майките и от бабите си /в същото време едно време не е имало курви, фактически майките и бабите им не са курви, а са образцови дами/.

9) Всичко от предните е защото социализмът падна. По бай Тошово не било така. Не било и по-зле /както аз неспирно твърдя, примерно/

 

Изобщо не си ги измислям тези работи, колкото и да ми се иска. Най-лошото е, че тези, меко казано глупости, достигат многохилядна аудитория, а голяма част от тази аудитория дори се радва на такива текстове.

 

Медията, вместо да дава надежда на обществото и обществеността, доубива и малкото останало, неосъзнавайки, че по този начин никой не печели. Защото нямаме политици, които да ни покажат смисъла. Защото очевидно нямаме и медии, които да съществуват като такива. Имаме само себе си и ако сами не открием смисъла, ни чака нещо много по-лошо от най-лошото, което дори и най-талантливияТ дупедавец от медията-която-не-бива-да-се-назовава не може да изфабрикува.

 

Господари на ефираНе знам къде се крие разковничето, но това, което знам, е че аз, като един нормално глупав бивш абитуриент-чалгар, който, понеже е много прост не учи в чужбина, ще си отварям устата с повод и без повод по темата. Монополистите да си стискат въшките, защото това, което днес е вик в пустиня, утре може да се окаже сериозен препъни камък (да се надяваме).

„Нямаш шанс, използвай го!”

 

Ние от Господари на Сложно.ком няма да оставим нещата така. БТВ (от btw, не нещо друго да си помислите), същата тази медия успешно затрива всичките си що-годе добри предавания, именно като Господари на ефира, Отпечатъци (едно време имаше и В Десетката, ама на)

Дръжте се, идвамееее!

Абитуриентска колекция:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии