24.3 C
Бургас
петък, юни 14, 2024

Ситуацията е секс…

Ситуацията в държавата е толкова трагична, че апатията става все по-силна и завладяваща. Вече като чели не може да си представим една нормално функционираща държава с нормално управление, с нормални хора, тоест да има една нормалност. Излиза, че шизофренията е масово явление, защото как иначе бихме обяснили явлението, че има масови протести, когато се тегли заем от 1 млрд. лв., а когато след година се взима борч от 16 млрд., то вече няма недоволни. Сякаш за една година са се появили едни 15 млрд., които сега спешно трябва да изтеглим.

Приемаме дадени политици за реформатори, а те вече 30 години не могат да реформират сами себе си. Хем сме недоволни, хем избираме старите политици. Поведението на хората, които вече все по-често се наричат избиратели, сякаш става дума за някакви машини, трудно могат да обяснят сами собственото си поведение. Не може сами да си вземем поука от собствените си грешки, все чакаме някой добър и можещ учител да ни подскаже верния път. Как обаче този даскал да ни подскаже, като самите ние не знаем, какво искаме.

Едни искат повече пари и си представят богатството като една диктаторска държава, в която добрият народен диктатор взима от лошите и дава на добрите. Други наши сънародници пък смятат, че ако няма държава и те напълно възможно си развиват търговията, то за месец-два ще натрупа милиони. Като цяло българинът все повече иска пари, секс и сръбска музика. Чалгата и ниските страсти са ни завладели с пълна сила. Не е толкова странно, защото все пак живеем в ерата на чалгата.

Нямаме и желание да скъсаме с ниските страсти, а искаме да се включим в общия келепир. Възможностите за лапане от гювеча обаче стават все по-малко и затова битката за него става все по-голяма. Хаосът е пълен, защото в цялата политическа оргия не се знае, кой, кого, защо и как оправя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии