23.8 C
Бургас
събота, юни 22, 2024

Виж списъка на хванатите пияни шофьори от този месец!

В Бургас се проведе в рамките на две седмици проверки по метода „широкообхватен контрол“, при която са хванати шофьори след употреба на алкохол или упойващи вещества, неправоспособни водачи на МПС или от такива, шофиращи без свидетелство за правоуправление на МПС с едногодишен срок на наказани.Честито на печелившите! : )

  1. Шофиране след употреба на упойващи вещества – 1 случай :

 

– на територията на РУП – Царево за проверка е спрян л.а. «Волво В 40», с бургаска регистрация, управляван от 29 год. М.Т. от Царево. При тестване с нарко-дрегер от полицейските служители е констатирано, че водачът шофира след употреба на ,,метамфетамин». По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

  1. Шофиране след употреба на алкохол – 18 случая :

 

– на територията на РУП – Средец за проверка е спрян л.а. «Опел астра», с бургаска регистрация, управляван от 44 год. П.П. от Средец, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,69 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Карнобат за проверка е спрян л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 51 год. М.И. от Карнобат, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 2,12 промила. М.И. отказал да даден кръв за химичен анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Ситроен», с бургаска регистрация, управляван от 34 год. Г.П. от с. Оризаре, общ. Несебър, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,62 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Шкода», с бургаска регистрация, управляван от 38 годишната М.Ж. от Свети влас, общ. Несебър, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същата шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,56 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Фолксваген», с бургаска регистрация, управляван от 52 год. Д.Д. от Ахелой, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 2,07 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Форд», с бургаска регистрация, управляван от 27 год. И.О. от Несебър, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 2,71 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Опел», с бургаска регистрация, управляван от 57 год. М.А. от Каблешково, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,36 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян мотопед «Мофа», с немска регистрация, управляван от 57 год. К.С. от с. Оризаре, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,28 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 34 год. М.Ю. от с. Страцин, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 2,16 промила. М.Ю. отказал да даден кръв за химичен анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Поморие за проверка е спрян л.а. «Форд Фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 45 год. П.С. от Поморие, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 2,28 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Опел», с бургаска регистрация, управляван от 57 год. М.А. от Каблешково, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,36 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Поморие за проверка е спрян л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 32 год. М.Ю. от с. Ябълчево, общ. Руен, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,77 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

drink-driving[1]

– на територията на Второ РУП – Бургас за проверка е спрян л.а. «Форд Ескорт», с бургаска регистрация, управляван от 20 год. Г.С. от Бургас, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,97 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Сунгурларе за проверка е спрян л.а. «Опел», с бургаска регистрация, управляван от 47 год. Т.П. от с. Люляково, общ. Руен, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,29 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на Четвърто РУП – Бургас за проверка е спрян л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 21 год. З.Д. от Бургас, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,53 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Карнобат за проверка е спрян л.а. «Форд», с бургаска регистрация, управляван от 27 год. Н.Т. от Карнобат, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,81 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на Пето РУП – Бургас за проверка е спрян л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 38 год. И.С. от Бургас, като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 2,01 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «ВАЗ 2107», с бургаска регистрация, управляван от 41 годишния Ф.О., като след тестване на водача с дрегер е установено, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация над 0.5 промила, след като има влязла в сила присъда за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

  1. Шофиране без водачът да притежава свидетелство за правоуправление на МПС – 7 случая :

 

– на територията на РУП – Средец за проверка е спрян л.а. «БМВ», с шуменска регистрация, управляван от 35 год. М.Д. от с. Звездец, общ. Малко Търново, като е констатирано, че водачът шофира без да притежава шофьорска книжка с връчено наказателно постановление в рамките на една година. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Средец за проверка е спрян л.а. «Пежо 806», с варненска регистрация, управляван от 19 год. А.А. от Провадия, обл. Варна, като е констатирано, че водачът шофира без да притежава шофьорска книжка с връчено наказателно постановление в рамките на една година. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на Четвърто РУП – Бургас за проверка е спрян л.а. «Ауди», с бургаска регистрация, управляван от 32 годишната Ц.М. от Бургас, като е констатирано, че водачката шофира без да притежава свидетелство за управление на МПС и контролен талон с връчено наказателно постановление в рамките на една година.

– на територията на Четвърто РУП – Бургас за проверка е спрян л.а. «Меган Сценик», с бургаска регистрация, управляван от 37 год. Д.М. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без да притежава шофьорска книжка с връчено наказателно постановление в рамките на една година. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на Пето РУП – Бургас за проверка е спрян л.а. «Мерцедес», със софийска регистрация, управляван от 51 год. Р.В. от Хасково, като е констатирано, че водачът шофира без да притежава шофьорска книжка с връчено наказателно постановление в рамките на една година. По случая е образувано бързо полицейско производство.

lead_large[1]

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 31 год. А.М. от Несебър, като е констатирано, че водачът шофира без да притежава шофьорска книжка с връчено наказателно постановление в рамките на една година. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на Първо РУП – Бургас за проверка е спрян л.а.”Опел Тигра”, с бургаска регистрация, управляван от 28 год. Р.К. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без да притежава шофьорска книжка с връчено наказателно постановление в рамките на една година. По случая е образувано бързо полицейско производство.

  1. Шофиране след отнемане на шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването на водача – 26 случая :

 

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 28 год. Г.Б., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 33 год. Х.М., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Фолксваген Голф», с габровска регистрация, управляван от 45 год. И.А., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

           – на територията на РУП – Айтос за проверка е спрян л.а. «Мерцедес Е 200», с габровска регистрация, управляван от 32 год. М.Ч. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Айтос за проверка е спрян л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 30 год. Й.М. от Айтос, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Малко Търново за проверка е спрян т.а. «Ивеко 440 Е 35», с бургаска регистрация, управляван от 40 год. З.Г. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Малко Търново за проверка е спрян л.а. «Хонда Кончерто», с бургаска регистрация, управляван от 22 год. И.Н. от с. Росен, общ. Созопол, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Царево за проверка е спрян л.а. «Хюндай», с пловдивска регистрация, управляван от 28 год. М.П, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на Четвърто РУП – Бургас за проверка е спрян л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 45 год. М.Х. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 33 год. Х.М., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 32 год. М.Й., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Мицубиши Паджеро», с бургаска регистрация, управляван от 34 год. Л.Р., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «ВАЗ», с бургаска регистрация, управляван от 33 год. С. Г. от с. Мъглен, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Фиат Панда», с бургаска регистрация, управляван от 49 год. М.К., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Форд», с варненска регистрация, управляван от 26 год. С.В., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Тойота», със софийска регистрация, управляван от 28 год. М.К., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Ауди А 6», с хасковска регистрация, управляван от 23 год. Н.Н. от Хасково, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Тойота селика», с бургаска регистрация, управляван от 33 год. А.И. от с. Кошарица, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Дачия Логан», с бургаска регистрация, управляван от 37 год. А.Х. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Форд Ескорт», с бургаска регистрация, управляван от 45 год. В.Б., като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Хюндай», със старозагорска регистрация, управляван от 30 годишната С.А. от София, като е констатирано, че водачката шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

bottle beer and handcuffs,Drunk driving concept

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Мерцедес С 320 », с бургаска регистрация, управляван от 35 год. Й.Б. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а. «Опел Вектра», с хасковска регистрация, управляван от 35 год. Б.А. от с. Ръжица, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а.”Рено Клио”, с бургаска регистрация, управляван от 44 год. Р.Т. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на РУП – Несебър за проверка е спрян л.а.”Опел Вектра”, с бургаска регистрация, управляван от 50 год. С.Д. от с. Кошарица, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– на територията на Пето РУП – Бургас за проверка е спрян л.а.”БМВ 320”, с бургаска регистрация, управляван от 23 год. Г.Г. от Бургас, като е констатирано, че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Припомняме, че според Наказателния кодекс на Република България :

Чл. 343б. (Нов – ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.

(2) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.

(3) (Нова – ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Чл. 343в. (Нов – ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.

(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.

Тези престъпления са от категорията на формалните престъпления, т.е. липсва резултат, но те много често водят и съпътстват пътно-транспортните произшествия с тежки последици за здравето и живота на участниците в пътния трафик. За това служителите на ОДМВР – Бургас ще продължат безкомпромисно да установяват и санкционират водачите, управляващи МПС след употреба на алкохол или упойващи средства или са неправоспособни шофьори.

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии