11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Днес е… 10 Март

Чък НорисПари, пари, пари, пари. Животът и светът ни се върти около тях. Все повече се опитваме да си втълпим, че те са средство, но в началото на всеки работен ден, неусетно ги виждаме като цел, която трябва да достигнем. Не споменаваме парите случайно, тъй като на днешната дата – 10 Март, в САЩ през 1861 са пуснати първите банкноти. А както знаем гущерите, кинтите, мангизите, най-вече ДОЛАРИТЕ и Американската икономика въобще, са фактор в света.

Пък ако не знаете, Чък Норис можел да щрака с един пръст. Освен това той можел и да пука пуканки с поглед, да сложи дограма на Windows XP, да победи стена на тенис и да накара мъж да забременее. Дори когато вървял по въже над пропаст, на пропастта й се виело свят. Всичката тази информация е тясно свързана, или поне причината да ви я поднасям, с факта, че актьорът Чък Норис е роден на 10 Март 1940 г. Заедно с него празнуват и Шарън Стоун, Оливия Уайлд и Иван Ласкин.

Освен това, Християнството почита св. Галина днес. Честит да им е именният ден на всеки с името Галин, Галина, Галя… Бъдете здрави и… да почерпите!

Еврейска култура

10 Март е свързан и с няколко футболни събития. Като създаването на гръцкия ФК Олимпиякос. Но най-вече, това е датата на откриването на Стадион Георги Аспарухов с мача между Левски и Спартак (Плевен). Името на стадиона идва от една от футболните звезди на Левски.

У нас днес е ден на Холокоста. За справка, българите, организациите на лекарите и писателите, дори християнската ни църква, силно се противопоставят на депортирането на евреи от земите на съвременна България, с което вероятно спасяват и живота им. За съжаление хиляди други нямат този късмет… За това днес е и своеобразен ден на равенството. Защото, ако има нещо, на което Втората световна война трябва да ни е научила, то това е, че нито един народ не трябва да се смята за по-висш от другите. Всички хора по земята са равни, различава ги само биологията, която е резултат от географското разположение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии