20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Днес е… 15 Юни

ГудиърВероятно вече обмисляте плановете си за уикенда. Накъде ще отпрашите с мръсна газ, отдавайки се на заслужена почивка след цяла седмица работа в жегите. Интересно за шофьорите е, може би, че днес е рожденият ден на Вулканизацията. През 1844 г., на днешната дата, Чарлз Гудиър получава патент за заздравяването на автомобилната гума чрез химична обработка със сяра. Днес това не е процес, който е характерен само за гумите с марка Гудиър, но поне вече знаем, че от тях е тръгнал.

 

На днешната дата пред 1911 г. е основана и компанията, наследена от IBM. Тя тръгва от щата Ню Йорк, за да се превърне в най-големия производител на най-движещата техника днес – компютрите. Определено са си намерили доходоносно поле на изява. Всъщност, съкращението IBM идва от International Business Machines, което в превод означава Международни Бизнес Машини. Компанията е известна с това, че привлича най-големите умове – учени (често и Нобелови лауреати), инженери и дори хакери, които разработват най-големите постижения в сектора.

 

Кортни Кокс15 Юни е рожден и за актрисите Хелън Хънт и Кортни Кокс, която е най-вече позната като Моника от незабравимия сериал Приятели и с ролята си в Eйс Вентура.

 

Днес е и Международният ден на вятъра. Колкото и романтично да звучи, всъщност денят отбелязва напредващата технология на „вятърното електричество“. Като вечен ресурс, този вид енергия е често наричана „енергия на бъдещето“, наред със слънчевата и водородната. В този дух, днешният 15 Юни трябва да „разнесе мълвата“ и да информира обществото, че природата има още какво да ни даде.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии