24.3 C
Бургас
четвъртък, юни 13, 2024

Вельо от Антифриз: Искаме да работим с Динко и Мая Манолова

Концертът  с Doctor’s Gogo Band и хърватите Mašinko ще е културно и възпитано мероприятие, изпълнено само с почетни хора от интелигенцията на София

Роден по черешово време, чука ламарини от 10-годишен. По професия – олимпийски алкохолик, двукратен европейски шампион по вадене на картофи и заварчик. В свободното си време – общ работник в памучна фабрика. Завършил четвърто отделение при бай Митко Даскала. По непотвърдена информация е познат с прозвището Вельо Манекена и се подвизава в “Антифриз”.

– Разкажи на новите фенове за “Антифриз”. Кои са членовете и как се запознахте? Как се роди идеята за групата?

Идеята за Антифриз се роди тогава, когато с бай чичо Кольо брадатия зевзек или накратко завреният зет у Каспичанско бехме да заваряме на гоуфо радиатора, собственост на Кольо Дългия уй. Не щеш ли от веднъж бай чичо Кольо брадатия зевзек, или накратко завреният зет у Каспичанско обърка шушето рикия с една пълна догоре бутилка Антифриз, която бех приготвил за радиоторо, и го гаврътна на екс. Тва беше лето 1988-мо, те от тогаз човекът спи зимъска без да се завива.

– Как би определил стила ви? С кои други стилове би искал да ескпериментираш?

Фолк-хипстър-вегън-феминист-пънк кор. Бе накратко арна музика, песни за маса. Не знам с кои други стилове бих екскрементирал, аз често тая работа си я върша, докато слушам Джорджано. Бе, що ме питате такива неудобни въпроси?

– През последните години набирате все по-голяма популярност. Кое според теб ви помага да изпъкнете пред другите групи?

Освен че изпъкваме с гиздавост, освен че сичкото парче е оригиналдЪ адибас от турския пазар, ами на всичкото отгоре не мом и мно да свирим. И що с тва изпъкваме ли? Еми, вижте всички други групи колко са добри, свирили по 102 часа на ден, звучат перфектно, а като чуеш нас.. да речем че всеки концерт звучи различно. Е в това се корени професионализмът ни – липсата на такъв.

– Кои са най-големите трудности за младите български групи? Как преодолявате препятствията?

Аз не знам за младите български групи, ма като цяло трудностите са намиране на достатъчно алкохол, място за спане, храна, абе – пари. Тва са трудностите. ДАЙТЕ НИ ПАРИ! ДАЙТЕ НИ ПАРИИИИИИИИИИИИИИ!!!

Ай ся сериозно. Трудностите се проявяват поради характера на начина ни на живот, който се олицетворява при еднообразните ни и рутинни задължения на деня, които ни възпират да бъдем тези, които сме. Творчески осакатени, ние се опитваме през останалите секунди на живота си да бъдем едно цяло, създавайки феерия от звуци, огледално имплементиращи препятствията на 21-вия век. И липсата на пари. ДАЙТЕПАРИ!

– Много хора вярват, че има връзка между характера на музиканта и инструмента, който е избрал. Има ли някой от групата, който отговаря на стереотипите?

Тва, ако беше верно, всички щехме да сме барабанисти.

– Променила ли те е музиката? По какъв начин?

Винаги съм бил аз, откак съм се родил по времето га браа черешите, просто чрез музиката намерих (и не само аз) начин да изразявам експресивната си душа. Тоест не мен промени музиката, по-скоро ние я променихме (към по-добро или по-лошо то се знай).

Кое е най-незабравимото ти преживяване от концерт/турне/репетиция?

 1. Когато момичето на късмета, което теглеше томбола за тениски, изтегли себе си (от 50 човека)
 2. Когато ни замеряха със сутиени
 3. Когато ни замеряха с боксерки
 4. Когато ни замеряха със салфетки, принтирани банкноти на тях евра. ПРОЧЪТИ Й ПРАВИЛНУ, ЕВРА, МАРИЙКЕ!
 5. Когато Васко Тенекиджията заспа на барабаните и т.н.
 6. Когато ни замеряха с пари (тва не се случи)

Като цяло всички концерти, турнета и репетиции са незабравими, с изключение на ония моменти с губещите се спомени, тогава само истории сме чували.

– Записахте парче с Янко Бръснаря. Имате ли и занапред подобни планове? С кои други изпълнители бихте работили?

 1. Сашка Васева
 2. Николета Лозанова
 3. Мая Манолова
 4. Кеворк Кеворкян
 5. Динко

– Предстои ви концерт в София заедно с Doctor’s Gogo Band и хърватите Mašinko. Какви са очакванията ви за концерта? Какво е настроението в групата?

Мисля, че ще е доста културно и възпитано мероприятие, изпълнено само с почетни хора от интелигенцията на София и “Дружба”. Мисля, че цялото предстоящо тържество може да се обобщи в следното изречение: УДРИ БАЙ ФИЛИПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТЪАА МАЧКА НЕ Е НАШТА.

 

Антифриз” ще участват в лятната пънк Ой!лелия в столичния клуб “Live&Loud” на 22 юли, заедно с “Doctor’s Gogo Band” и хърватските братя “Mašinko”. Събитието се организира от Sonorics Entertainment с подкрепата на Slojno.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии