24.3 C
Бургас
четвъртък, юни 13, 2024

Подменят с нови 30-годишните легла в Бургаската болница

Модерни нови легла сменят старите железни кревати в бургаската болница. Нуждата от подмяна е много сериозна. Старите легла са морално остарели, тежки и неудобни. Някои от тях са в болницата повече от 30 години. Затова Съветът на директорите на МБАЛ Бургас реши легловият фонд поетапно да бъде подменен. Първите преоборудвани отделения ще бъдат тези с трудно подвижни болни. Леглата се купуват със собствени средства на болницата, като тази година отделената сума е 46 000 лева.

Всички нови легла са обезопасени, имат странични прегради, които не позволяват на пациента да падне при случайно обръщане. Те могат да издържат тегло до 150 кг, а специалните реанимационни легла – до 300 кг.

novi_legla

10 от леглата вече пристигнаха в Отделението по реанимация. Те са с автоматично управление, командват се двустранно с бутони. Само с няколко натискания болният може да настрои най-добрата позиция за себе си. От външната страна на облегалката са бутоните за персонала. Леглата имат защитни прегради и заключващи функции срещу неволни движения. Те са леки, което позволява персоналът лесно да ги придвижва до други отделения и за изследвания.

Отделението вече има и единна информационна система, с която се следят жизнените показатели на болните. Един монитор на сестринския пост показва данните едновременно на няколко пациенти. Това дава възможност на персонала да реагира незабавно в случай на опасност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии