14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Полицейска хроника Бургас – 20 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Несебър по отношение кражбата на меден електропроводник от електропреносната мрежа на с. Раковсково, осъществена на 13.03.т.г., са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените И.Д., 28 годишен, И.А., 29 годишен и О.А., 26 годишен, и тримата от Девня, които се придвижвали с л.а. «Хюндай Купе», с варненска регистрация. При извършената проверка на автомобила, спрян от полицейските служители в района до подстанцията на «ЕVN» между селата Приселци и Раковсково, са открити : чифт ножици за рязане на метал, два чифта ръкавици и две регистрационни табели с шуменска регистрация, като по ножиците са забелязани подбитости и малки медни частици. Констатирано е още, че водачът на автомобила – О.А. не притежава шофьорска книжка. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 19.03.т.г. служители от сектор «Базова научно-техническа лаборатория» към ОДМВР – Бургас, сектори «Криминална» и «Икономическа полиция» при ОДМВР – Бургас, служители от Районно управление «Полиция» – Айтос, служители на териториална дирекция НАП – Бургас и служители от РЗКОС – Бургас извършили проверка в обект на частна айтоска фирма, разположен на айтоската улица «Бургаско шоссе». При проверката са открити : шаси от автомобил «Ланд Роувър», предната дясна част от автомобил «БМВ Х 5» и две части от шаси от автомобили «БМВ», като всички намерени части са със съмнения, че са предмет на престъпление. Предстоят изготвяне на справки и запитвания с цел установяване законния произход на горепосочените части от МПС. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Айтос.

На 19.03.т.г. около 03.00 ч. в Слънчев бряг, на главната алея до хотел «Тиа Мария», служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка лек автомобил «БМВ М 5», със софийска регистрация, като при проверка самоличността на водача, същият представил свидетелство за управление на МПС, издадено от гр. Дъблин, Ирландия на името на 41 годишен мъж от Дъблин. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел 1,54 промила. Докато служителите оформяли документите по проверката, водачът стартирал двигателя на автомобила и потеглил внезапно по главната алея в посока Несебър. От проведените незабавни издирвателни мероприятия е установена спътничката на водача – това е 27 годишната Р.Г. от Смолян, но водачът и автомобила не са открити, като са обявени за издирване. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Средец по отношение кражбата на лаптоп, видеокамера, дигитален фотоапарат, видеокамера и бинокъл, осъществена на 02.03.т.г. от частен дом в с. Бистрец, общ. Средец, собственост на 67 годишен английски гражданин, са установени извършителите на деянието – това са : 18 год. Щ.М., 19 год. П.П. и 17 год. Н.Г., и тримата от Бургас. Младежите направили пълни самопризнания. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Констатирано е, че младежите отнели противозаконно и лекия автомобил на англичанина – «Митцубиши паджеро», с английска регистрация, който е открит изоставен в района на бившето поделение край Средец. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на Щ.М. и ПVП. и Н.Г. продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Средец.

На 19.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър установили извършителя на кражбата на мобилен телефон, собственост на 24 годишен старозагорец, осъществена на 06.08.2014 год. от централния плаж до кея на Несебър – това е : 32 годишния П.Г. от Бургас. Работата по случая пордължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Малко Търново по отношение кражбата на : три листа ламарина, два метални варела и ламаринена печка на твърдо гориво, осъществена на 18.03.т.г. от стопанска постройка, разположена в близост до разклона на бившия рудник «Бръдце», собственост на 56 годишен мъж от Малко Търново, е установена извършителката на деянието – това е : 21 годишната Д.Д. от Малко Търново. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Малко Търново.

На 18.03.т.г. около 19.30 ч. в близост до царевския квартал «Мандра», служители от Районно управление «Полиция» – Царево спрели за проверка каруца, натоварена с дърва, в която имало и моторен трион. С каруцата, управлявала от 21 годишния Г.Ф. от Царево, се придвижвал и 26 годишния И.З. от Царево. Установено е, че Г.Ф. добил от местността «Стрелбището» 24 дъбови дървета, без редовно позволително / около 1,61 куб. м./, които транспортирал с каруцата си. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. около 13.00 ч. в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат в момент на транспортиране на алкохол без акцизен бандерол, служители от Районно управление «Полиция» – Карнобат установили 27 годишния С.С. от Карнобат. В багажното отделение на личния му лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, са открити 15 пластмасови прозрачни туби от по шест литра, пълни с алкохол, без платен акциз. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Карнобат.

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение кражбата на мобилен телефон на стойност 250 лв., собственост на 14 годишна бургазлийка, осъществена на 28.02.т.г., са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените : Т.К., 17 годишен и Й.К., 19 годишен, и двамата от Бургас. Отнетият мобилен апарат е намерен и иззети. Работата по документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 19.03.т.г. около 13.10 ч. в района на бл. 9 в ж.к. «Лазур», служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас извършили проверка на криминално проявения М.Л., 34 годишен и К.Н., 33 годишен, и двамата от Бургас, като при проверката К.Н. изхвърлил на земята две политилиенови пликтчета, съдържащи зелена листна маса / канабис/ и саморъчно свита цигара, съдържаща зелена листна маса / канабис/. К.Н. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19.03.т.г. около 16.30 ч. служители от Районно управление «Полиция» – Карнобат спрели за проверка на карнобатската улица «Арда» л.а. «Ауди А 4», със старозагорска регистрация, управляван от 19 год. М.А. от Карнобат, като констатирали, че същият е неправоспособен / има връчено наказателно постановление, влязло в сила на 17.02.2015 г./. По случая е образувано незабавно производство.

На 19.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър извършили проверка на мотопед «Хонда», със старозагорска регистрация, управляван от 31 годишния Н.Г., като констатирали, че същият шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването му по административен път за същото деяние.

На 19.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър извършили проверка на л.а. «Мерцедес С 220», със старозагорска регистрация, управляван от 26 годишния М.И., като констатирали, че същият шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването му по административен път за същото деяние.

На 20.03.т.г. около 03.10 ч. на ул. «Петко Напетов» в Малко Търново, служители от Районно управление «Полиция» – Малко Търново забелязали лек автомобил «Нисан Терано», с бургаска регистрация, който криволичел по улицата. Автомобилът е спрян, като е констатирано, че водачът му – Г.И., 34 годишен от Малко Търново, го управлява след употреба на алкохол с концентрация – 1,80 промила, установено с дрегер. Г.И. е задържан със заповед за задържане. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.03.т.г. около 06.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за кражба на дизелово гориво, осъществена от СОУ «Иван Вазов» в Поморие – в резултат на полицейските действия е установено, че извършител на кражбата е 65 годишния А.Д. от Поморие, работещ като огняр в училището, в чийто личен автомобил «Ситроен ZX», с бургаска регистрация, е намерена и иззета 10 литрова пластмасова туба, пълна с дизелово гориво. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.03.т.г. около 11.50 ч. в района на ул. «Дружба» в кв. «Горно Езеро», служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас спрели за проверка л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 23 год. А.Д. от същия квартал, като констатирали, че водачът няма шофьорска книжка и управлява в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. А.Д. е задържан със заповед за задържане. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.03.т.г. около 17.10 ч. в района между бл. 426 и 427 в к.с «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас спрели за проверка л.а. «Опел Кадет», с варненска регистрация, управляван от 38 год. Я.С. от Бургас, като констатирали, че автомобила няма сключена задължителна «Гражданска отговорност» за 2015 год. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел – 1,44 промила / взета му е кръв за химичен анализ/. Я.С. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 19.03.т.г. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за проникване в пет избени помещения и една гаражна клетка към блок 126 в ж.к. «Лазур» – установено е, че на 18/19.03.т.г., чрез взломяване на входните врати е проникнато в мазетата, като от двеи от тях е извършена кражба на оксижен, ъглошлайф, DVD Player, CD Player, а от гаражната клетка – около 200 литра бензин «А 95 Н» и около 100 литра дизелово гориво, съхранявани в пластмасови туби. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 20.03.т.г. около 01.30 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 40 годишна бургазлийка за това, че малко по-рано в района на бл. 413 в к-с «Меден рудник» е нападната в гръб от непознат мъж, който отрязал презрамката на дамската й чанта с макетен нож, взел чантата и побягнал в посока бл. 412. По данни на пострадалата в чантата й имало мобилен телефон, лични документи и сумата от 510 лв. Извършителят на деянието се издирва по описание от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

ІІІ. ПТП :

На 19.03.т.г. около 14.00 ч. на бургаската улица «Проф. Якимов» в посока КАТ, настъпва ПТП между : лек автомобил «Опел Тигра», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишната Н.К. от Средец и лек автомобил «Мерцедес», с бургаска регистрация, управляван от 48 год. С.Р. от Бургас. От пътния инцидент пострадала Н.К., която с контузия на главата / комоцио/, без опасност за живота е настанена за лечение в МБАЛ – Бургас. Причини за ПТП : отнемане на предимството на л.а. «Мерцедес» от страна на водачката на л.а. «Опел», която навлиза изцяло в съседна лява пътна лента без да пропусне движещия се по нея л.а. «Мерцедес».

 

ІV. ПАБ :

На 19.03.т.г. около 10.35 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в заведението за бързо хранене «Сръбска скара», разположено на третия етаж в Mall „Галерия” в ж.к. «Славейков». Клиентите и персонала в търговския обект са евакуирани, като няма пострадали от инцидента. На местопроизшествието са изпратени два притивопожарни автомобила, но огъня е бил потушен от задействаната противопожарна система. Констатирано е, че пожара възникнал във винтилационната система над скарата в заведението. Не са нанесени материални щети.

На 19.03.т.г. около 14.55 ч. в Районно управление «Полиция» – Средец е получено съобщение за пожар, възникнал в базова станция на «Теленор» в землището на с. Граничар, общ. Средец. Огъняте е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Инцидента възникнал при зареждане на генератора с дизелово гориво от страна на служители от «Теленор». Работата по случая пордължава от служители на Районно управление «Полиция» – Средец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии