14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Полицейска хроника Бургас – 01 април 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 24.03.г.г. до 30.03.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и за подобряване на безопасността на пътното движение, чрез прилагане на метода «широкообхватен контрол». Проверени са общо 163 МПС и 219 лица. Съставени са 90 акта за установяване на административни нарушения, като от тях два акта за шофира след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила / започнати са две бързи полицейски производства/, три акта за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, шест акта за установени неправоспособни водачи на МПС, шест акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност», 57 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата, един акт за нарушение на Наредба на Община Несебър, 12 акта за нарушения на Закона за българските лични документи и др. Наложени са 27 глоби по фиш.

На 30.03.т.г. състав на Карнобатския районенсъд постановил административно наказание «глоба» в размер на 200 лв. спрямо 35 год. И.С. от Карнобат за това, че около 14.50 ч. на същата дата на ул. «Алекси Денев» пред дом № 2 в Карнобат, ругал и нанесъл удар с ръка в областта на главата на 32 годишна жена, с което нарушил обществения ред и предизвикал възмущението на гражданите.

На 31.03.т.г. около 23.50 ч. пред входа на парка в с. Черно море, служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас извършили проверка на лек автомобил «Алфа Ромео 147», с бургаска регистрация, с който се придвижвали : 20 год. Н.К., 21 годишната Т.У. и 21 год. П.А, и тримата от с. Черно море, като в П.А. са открити четири топчета със зелена тревна маса / канабис/. По време на проверката, П.А. блъснал единия полицай и побягнал в посока към парка, като е обявен за местно издирване. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

На 31.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Приморско е получено съобщение за мъже, които тралят в морето и вадят бяла мида. Задържани са : 44 год. Ф.С. и 41 год. Б.М., и двамата от Бургас, от които са иззети 70 кг. бяла мида. Ф.С. и Б.М. са задържани за срок от 24 ч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Малко Търново образували бързо полицейско производство срещу : 29 годишния И.Я. от с. Звездец за това, че на 27.03.т.г. около 16.00 ч. шофирал по пътя Малко Търново – Бургас без съответното свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила на 29.12.2014 г.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение кражбата на алкохол на стойност 74 лева, осъществена на 30.03.т.г. около 17.00 ч. от магазин «Билла» в к-с «Меден Рудник», е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения Д.Н., 30 годишен от Ямбол, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

На 31.03.т.г. около 08.50 ч. в района на паркинга пред бистро «Кондор» в Слънчев бряг, служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «Шкода Фабия», с бургаска регистрация / таксиметров автомобил/, управляван от 31 год. В.Я. от с. Кошарица / криминално проявен/, като намерили и иззели бяло кристалобразно вещество / метамфетамин/. В.Я. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение кражбата на WiFi адаптер, осъществена на 23.02.т.г. от магазин «Техномаркет», разположен в Южната промишлена зона, е установен извършителя на деянието – това е : 30 годишния К.Г. от Бургас, криминално проявен, който направил пълни самопризнания. Отнетата вещ е предадена с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.

На 31.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «Фолксваген Лупо», с русенска регистрация, управляван от 32 год. П.П., като установили, че същият шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването му по административен път за същото деяние.

На 31.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «Фолксваген Голф», с великотърновска регистрация, управляван от 25 год. Г.Б., като установили, че същият шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването му по административен път за същото деяние.

На 31.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «Киа Карнивал», с бургаска регистрация, управляван от 45 год. М.П., като установили, че същият шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването му по административен път за същото деяние.

На 31.03.т.г. около 16.10 ч. в Китен, до бензиностанция «Петрол», служители от Районно управление «Полиция» – Приморско спрели за проверка мотоциклет «Симсон», с габровска регистрация, управляван от 66 годишния Д.П. от Китен, като установили, че същият шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването му по административен път за същото деяние.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 31.03.т.г. около 05.00 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 57 годишна бургазлийка за това, че вървейки към спирката на автобус 211 пред бл. 57 в ж.к. «Меден Рудник», е застигната от непознат мъж, който издърпал от ръката й дамската чанта и побягнал. В чантата се съдържали : две рецептурни книжки, две здравни книжки, електронен апарат за измерване на кръвно налягане, дигитален фотоапарат, връзка с ключове и лекарства. Извършителят на деянието се издирва по описание от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 31.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за кражба на златни накити, извършена от заложна къща, разположена на несебърската улица «Отец Паисий» – констатирано е, че за времето от 11.10 ч. до 11.15 ч. в търговския обект влезли мъж и жена, като мъжът помолил 27 годишния консултант да изпробват моторен трион, който да остави в залог. Докато вниманието на консултанта било отклонено, жената извършила кражба на златни бижута с общо тегло около 45 грама / мъжки и дамски пръстени и дамска златна гривна/. Извършителите на кражбата се издирват по описание от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 31.03.т.г. около 16.05 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба на пари и ценности от жилище, разположено на третия етаж в бл. 154 в к-с «Славейков», обитавано от 36 годишна бургазлийка – установено е, че на 30/31.03.т.г., чрез покатерването на тераса през незатворен прозорец на междуетажната площадка и последвал натиск на прозорец от PVC дограма е проникнато в апартамента, откъдето е извършена кражба на златни накити с общо тегло около 15 гр., лаптоп и два мобилни телефона. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 31.03.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 41 годишна бургазлийка за това, че около 16.30 ч. влязла в магазин «Лили дрогерия», разположен на бургаския площад «Тройката» заедно с детската количка с бебето си, като оставила количката до входа заедно с дамската си чанта, закачена на нея. След няколко минути, връщайки се до количката, бургазлийката установила, че от чантата й липсва портмоне, съдържащо лични документи, една кредитна и три дебитни карти, банкнота от 100 лв. и различни валути от щатски долари, английски лири и евро на обща стойност около 400 лв. Малко по-късно жената констатирала, че е извършена транзакция от една от картите й за сумата от 30 лв., като е ползван оригиналния ПИН-код, намиращ се в откраднатия портфейл. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

ІІІ. ПТП :

На 31.03.т.г. около 06.50 ч. на пътя Бургас – Созопол, на около 200 метра преди разклона за вилна зона «Парк Росенец», поради загуба на контрол над автомобила, самостоятелно катастрофира лек автомобил «Рено 19», с бургаска регистрация, управляван от 57 год. Х.К. от Бургас, който с контузия на главата и остра дихателна недостатъчност, с опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Реанимация» на бургаската болница.

На 01.04.т.г. около 01.40 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за самостоятелна катастрофа, осъществена на бургаската улица «Сан Стефано» до дом №79 – установено е, че поради движение с несйъобразена скорост и употреба на алкохол от страна на водача, самостоятелно катастрофирал, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. «Рено Клио», с бургаска регистрация, управляван от 19 годишния Г.Т. от Бургас. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като аппарата отчел 1,26 промила. Взета му е кръвна проба и е задържан със заповед за срок до 24 ч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии