18.1 C
Бургас
неделя, юни 23, 2024

Как да си купим имот в Дубай?

Всичко, което трябва да знаете относно процеса когато искате да си купите апартамент или вила в Дубай

Да кажем, че е кристално ясно – тук няма трикове. Решението за закупуване на имот в чужбина вече е достатъчно сериозна стъпка. Това включва много повече от разглеждането на каталог и вземане на решение за закупуване на определен артикул.

Подготовката?

Вероятно сте чували, че закупуването на имот сега се увеличава поради ниските цени, по-достъпните домове за инвестиции и живеене и т.н. Но преди да скочите в дълбокото в търсене да закупите недвижими имоти в Дубай, трябва да държите картите за успех.

Информацията е ключът, който ще отвори вратите към плавен и безпроблемен процес и ние не говорим само за цифрите, които се отнасят до стойността на имота. Планирането е ключово, и когато имате на разположение времевия интервал пред себе си, цялата картина излиза от мъглата на неясното.

Нека да започнем с това как изглежда процеса за закупуване на имот в Дубай – без значение дали вила или апартамент.

Кой може да купува?

Пазарът е отворен за всички – без оглед местни, туристи или заети дългосрочно на работа в емирството.

Ще ви е необходим агент и по различни полезни причини – вашият агент ще бъде вашият преговарящ партньор, ще организира и подава документи от ваше име и ще завърши процеса вместо вас. Поради тази причина, трябва абсолютно да можете да се доверите на вашия брокер на недвижими имоти и способността му да работи ефективно във ваш интерес.

Покупката на имот е дългосрочна инвестиция и когато става въпрос за притежание на имот в чужбина, трябва да сте наясно с конкретните стъпки и задължения, които произтичат от това.

Няколко фактора ще формират вашето решение за покупка и с помощта на вашия агент по недвижими имоти ще постигнете съгласие относно местоположението на имота, неговия размер, сградата / съоръженията на сградата, които са на общо разположение на живущите, годишните такси за обслужване, които собственикът има задължение да плаща след поемане на имота, и предстоящото снабдяване с основни услуги. Вашият агент по недвижими имоти трябва да може да ви посъветва, въз основа на вашата ситуация, в какъв тип имот и според каква площ можете да очаквате най-висока печалба от вашата инвестиция. Като правило апартаментите под наем носят по-голяма печалба, тъй като е по-лесно да се отдават под наем, отколкото вили. Но бъдете сигурни, Дубай предлага хиляди чудесни достъпни квартали за отдих и семеен живот. Можете дори да помислите за закупуване на имот на зелено, но тогава трябва да сте наясно с пазарната ситуация в страната, където планирате да купувате, както и да вземете предвид възможните закъснения и анулирания. Вашият агент трябва да може да осигури адекватна оценка на строителя.

Колко струва?

Сега да седнем и да поговорим за пари. Трябва да сте напълно наясно с процеса по покупко-продажба – няма скрити разходи, които да ви изненадат, ако сте добре информирани и готови да се изправите пред всички етапи от процеса на притежаване на дом в Дубай. Ето защо изборът на доверен и надежден агент, с когото да си партнирате, е ключовото определение за успех, когато планирате да купите имот в Дубай.

 Всяка покупка идва с първоначален депозит. В ОАЕ това обикновено е от 10 до 20% от покупната цена и това е сумата на парите, която предварително трябва да имате готови за инвестиране.  Следващата стъпка е ако планирате да ползвате ипотечен заем от банката, за да покриете остатъка, трябва да започнете да сравнявате оферти, тъй като различните банки в ОАЕ имат свои собствени условия и трябва да помислите за премиите за животозастраховане.

Има такса за регистрация в кадастралния отдел за всички покупки без заем, която е 4% от покупната цена, и имайте предвид, че когато вземате ипотека, ще ви бъде представена допълнителна такса от 0,25% от общия заем, платима към кадастъра.

От съществено значение е да организирате собствените си финанси у дома по най-добрия възможен начин, така че да не е необходимо да внасяте средства в чужбина повече от необходимото. Това може да повлияе негативно на качеството на личния ви живот във вашата родна страна. Не на последно място, бъдете готови да заплатите и 2% върху покупната цена + 5% такса ДДС за агента, която се дължи след завършване на покупко-продажбата, както и такса за изповядване. Това е такса, която се изисква, за да се гарантира, че всички законови условия и точки от договора са написани в съответствие със закона на ОАЕ  в защита на интересите на договорните страни.

Знаейки предварително какво предстои е основата за стабилно и солидно партньорство с вашия брокер на недвижими имоти. Закупуването на апартамент или вила в Дубай идва с определени отговорности и ако се стремите към безпроблемен, плавен преход, информационната готовност е ключът към успешното завършване на покупката.

Имате нужда от доверен брокер за недвижими имоти в Дубай? Оставете коментар след статията и ще се свържем с вас!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии