5.1 C
Бургас
понеделник, декември 11, 2023

Пепеляшка и Риголето се завръщат в бургаската опера

Пепеляшка и Принца, заядливият шут Риголето и невероятните Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева се завръщат на сцената на Държавна опера – Бургас. Така през март бургазлии ще могат  да заведат децата си на балета от Сергей Прокофиев, да гледат силно въздействащата опера от Джузепе Верди, а също и да ахнат от възхищение в компанията на най-известните мъже с името Орлин.

Първи  на сцената ще излязат Пепеляшка и Принца, в чиито образи отново ще се превъплътят изящните солисти на  Софийската  опера  Веса Тонова и Емил Йорданов. Красивите костюми, невероятни движения и музика ще предложат на децата и техните родители преживяване, по-истинско от 3D. „Пепеляшка” ще се играе на 9 март (понеделник), от 19:00 часа, в залата на Операта. Хореографията и режисурата на балета са дело на проф. Хикмет Мехмедов.

След добрата Пепеляшка, на сцената ще излезе заядливият шут Риголето, чиято жестока съдба няма да остави зрителите безразлични. „Риголето” е една от най-въздействащите и известни опери на Джузепе Верди, заради силно драматичния й заряд.  В ролята на Риголето ще чуем баритона Александър Крунев, а най-скъпото му същество – дъщеря му Джилда,  ще бъде изиграна от гостуващото сопрано Биляна Данаилова. В образа на херцога на Мантуа ще влезе Георги Султанов. Операта ще се играе на петък 13-ти, от 19:00 часа.

На 18 март дамите в публиката ще имат основателна причина да ахнат, защото на сцената ще излязат двама истински джентълмени – Орлин Горанов и Орлин Павлов, при това в компанията на красивото сопрано Еделина Кънева. След невероятния успех на „Ах, този…  мюзикъл” през февруари, концертът ще бъде повторен и този месец. Желаещите да се насладят на фрагменти от известни мюзикъли трябва да побързат, защото повече от половината билети вече са продадени.

„Ах, този… мюзикъл” ще се състои на 18 март, от 19:00 часа, в залата на Държавна опера – Бургас. Участие в концерта ще вземат още оркестърът  и хорът на Операта. Диригентската палка е поверена на  Йордан Дафов, диригент на хора е Невена Михайлова, а концертмайстор – Ваня Златева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии