19.7 C
Бургас
четвъртък, май 13, 2021

Преброихте ли си кървавите лайкове от днешната трагедия?

Що за хора сте, бе? (Оставям настрани уменията ви за творческо писане и професионалните ви качества като „журналисти“)

Глупави сеирджии, броящи кървави лайкове и посещения в жалките си сайтчета. В същото време едно момче лежи в болницата и със зъби и нокти се е вкопчило в живота. За сметка на това снимката на разбитата му глава наднича от всеки втори пост във фейсбук. Най-яката рецепта за пържени филиЙ – обезобразено от бой лице – Коя зодия се справя най-добре в леглото – оп… отново ужасяваща гледка – Преслава пя по цици в столична дискотека – … и т.н.
Facebook-ChildДа, разбира се, пишете! Дайте гласност на случилото се и нека никой не попада в подобна ситуация (защото напоследък ден не минава без подобна гадост), но трябва ли това да ме среща през 30 секунди?
Да се върнем в началото. Сутринта си пия кафето и по стар народен обичай преглеждам… фейса. В следващия момент се стряскам от зловещата снимка и докато се чудя какво е това и как се е стигнало дотам, погледът ми се избистря и виждам заглавие с дребни букви „Пребиха еди-кой-си тра-ла-ла +18″…
Да разбирам ли, че ако бях невинно 12-годишно дете, влязло да си обере фермичката, някой ще ме предупреди какво следва да видя? Или може би след изживения шок мама ще ме заведе при някоя баячка да ме подлага на хипноза, за да подтисна спомена? (Абстрахираме се от факта, че децата днес са се нагледали на какви ли не ужасии в игрите, които им изпиват мозъците)
Редно беше да цензурирате кадрите и след предупреждение в заглавието (или поне в началото на текста) да подготвите хората със слаби сърца/стомаси за предстоящата гледка. (РЕДНО Е ДА ГО ПРАВИТЕ ВЪВ ВСЕКИ ТАКЪВ СЛУЧАЙ, МАМКА МУ!) Е, да де, ама вие искате сеирджията Пешо да кликне точно на вашия линк с разбита глава. К’во ви пука, че може щерката на Пешо да му разцъква телефона в този момент?

Пешо не прави така.
Пешо блокира всичката сган, която цял ден яростно споделя и „цапа“ с кръвта на един невинен социалната мрежа.

Бъди умен, бъди като Пешо!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
71последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии