14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Любопитни факти за порното!

Палава тема, а? Знам. И точно затова реших да се заема с нея, за да ви я разнищя изцяло, драги слушатели… тъй де, читатели! Сигурно сте се чудили как стоят нещата отвъд омацаната с човешки сосове от всякакъв произход сцена. Кой ли не се е чудил? Но да не забравяме едно – дори порнозвездите са хора (та нали всеки божи ден си разкриват човещините) и също си имат своите куриози. Тук обаче, няма да се занимаваме с някоя конкретна порно-кралица или порно-крал, а ще обърнем един по-глобален поглед към индустрията на „лошото“ кино в света.хю хефнър

         Да започнем с малко история. Не знаете къде възниква първоизточникът на порното, нали? Е, отговорът е Англия. Да, точно така. Добрата стара, но консервативна Англия, която едва прие ексцентризма на Елтън, но в името на божествения му глас, все пак преглътна неговите „чепове за дялкане“ и дори го удостои с титлата „мадам“… пардон, „сър“! Именно Кралица Виктория лично издала закон, който да забранява всякакви разкрепостени показни отношения между мъжете и жените, а откритите разкопки на Помпей засекретила, тъй като те показвали голото човешко тяло. Строгата дама обаче забравила да наложи вето на актовите фотографии и… сякаш историята това чакала. Така се появили първите порнографски материали.

         Към днешна дата има доста страни, в които снимането, разпространението и рекламирането на порнография е в абсолютен разрез със закона. И нашата родна България също е сред тях. Е, случва се в някой-друг хотел в Слънчев бряг лятото да се заснемат сцени, продуцирани от чужди (обикновено френски) кинаджии, но това става похлупено и е обществена тайна. Да не сте казали на никого! Разкривам ви го под сурдинка. Така например в Австралия е напълно забранено да се прави порно, но пък там законът се спазва. Изключение правят два австралийски щата, за които той не важи и, много ясно, точно там са съсредоточени сите порнографски студиа и компании.

пристрастяване

         Друг любопитен факт – знае се, че от порноиндустрията се печелят огромни суми. Но колко точно? Е, това едва ли някой би могъл да изясни с точност до стотинката, но бъдете наясно, че приходите от този нестандартен клон от филмовата сфера бият дори тези от футболни, баскетболни и де-що има спортни мачове и срещи. Един странен мит пък гласи, че порнофилмите предизвикват сексуално насилие у хората. Нищо подобно! Научно е доказано, че гледащите розови сапунки кротко си седят у дома с овлажнителен лосион и кърпички до тях и хич не се спотайват по тъмните подлези да чакат някоя изтървала последния автобус чиновничка, върху която да упражнят греховната си страст. Япония е най-яркият пример за стопяващите се проценти на изнасилвания и тем подобни много, много лоши постъпки у другарите граждани. Причината е легализирането на порнографията там.

         Колко добре ви се струва една участничка в хетеросексуална порносцена да взима 50 $ за ролята си? Никак, нали? Има един плъзнал като вирус на свински грип слух, че порнозвездите взимат някакви космически суми. Е, да, така е, но това важи само за истинските звезди в бранша. Говорим за имена като Джена Джеймисън, а Галена хич не я броим в класацията, защото тя и за без пари си работи добре. Аматьорките на Запад печелят в най-добрия случай до към 1500 $. Мъжете до тях пък и такъв късмет нямат, защото търсенето в хетеро филмите е съсредоточено основно върху новите момичета. В гей порното пък е точно „обратното“ – има недостиг на мъже. Но пък там заплащането е на ниво.мъже

         Навярно на доста момчета им е мечта да станат порноактьори. А защо, драги мъжленца, сметнахте, че този бизнес е за вас? Мислите – лесно било! Така ли? Ами ще ви разочароваме – никак не е лесно, а напротив. От вас ще се изисква толкова пот и труд, че копането на селския кър ще ви се стори щрак-щрак работа. Ще се наложи да поддържате ерекция с часове (като Роко, който веднъж изкарал една сцена с ерекция в продължение на 8 часа), ще спирате и пак ще започвате сцената, ще ви гледа сума народ и то не след заснемането, а по време на самото филмиране. Да не говорим за пробните снимки, на които ви карат да демонстрирате без партньорка сексуалните си дарби в компанията на оператори и режисьори.

         Друг факт, който едва ли ще ви изненада – Интернет е главният проводник на порнофилми в момента. Добре де, знам, че не откривам топлата вода. Нека все пак да бъдем наясно, че порносайтовете към момента наброяват повече от 370 милиона, а в мрежата нон-стоп в денонощието се лянгъркат насам-натам близо 2,5 милиарда секс-съобщения. Главозамайващо, а?

         Интересно е да се знае, че в първите години на порното режисьорите са наемали не само актриси за филмите, но и поддържащи момичета, т.нар. визьорки, които имали за задача да поддържат цветущото мъжко състояние на актьорите, докато сцената приключи. В днешни дни това не е практика. Чудно защо ли? Може би заради появата на „Виагра“?

         Но внимавайте, скъпи приятели, порното може да бъде нож с две остриета. То понякога води до пристрастяване, а самотниците губят връзка със света, затварят се в себе си (и в спалните си) и не могат да осъществяват реални полови контакти.

         Ето ви нещо наистина куриозно – 1 на всеки 3-ма посетители на порносайт е жена, а пък уж жените били принципни и свенливи същества. Моля? Търсенето на порно в Интернет пък официално се опира на следните факти – 68 милиона въпроси в търсачките, свързани с порнофилми, и 35 % даунлоудвания на порно. Най-активни в гледането и издирването на еротични клипове са интернетжителите на щата Юта в САЩ. Ето и друга лоша страна на порното – всекидневно се появяват 116 000 търсения с ключови думи „детско порно“. Ужас! Децата от своя страна пък гледат порно средно на 11 години. Най-много порно се гледа в неделя, но 1 на всеки 5-ма мъже без бой си признава, че на работа се е зазяпвал в неприлични филмчета. Най-старият порноактьор в света се казва Давид Боздоганов и повярвайте ми, дядката не представлява хубава гледка дори с дрехи, а без тях даже не искаме да знаем.

         Та стига сме ви занимавали с пошли теми, другари българи, запомнете просто, че трябва да бъдете внимателни с вирусите докато цъкате из съмнителните сайтове, в никакъв случай и при никакви обстоятелства не ставайте един от онези 116 000 потребители дневно търсещи детска порнография и не забравяйте, че в разумни граници всичко е позволено. Пък и каквото да казва Хавлок Елис, по пътя на фантазията венерически заболявания не могат да се прихванат.

        

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии