20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

ВЕЛИКДЕНСКО ЧУДО! Кокошка „осинови” патенце и гъсоче (ВИДЕО!)

   Съвсем (пред)Великденско искам да споделя нещо, което дълбоко ме впечатли. Намираме се в градината на Колеж за международно сътрудничество и развитие в Англия, броени дни преди настъпването на католическия Великден, т.е. точно по това време миналата седмица.

   kokoshka osinovitelkaЕдна от красивите ни кокошки се е сгушила близо до „къщичката” си, а около нея щъка нещо малко, пухкаво и ярко жълто. Заглеждам се, човчицата му е различна от тази на пиленцата… наподобява патешка. Изтичах до главния ни градинар да го попитам да не би мъничето да се е изгубило, да се е промушило по погрешка в двора на кокошките… Но не, оказа се, че той умишлено е поставил патешкото яйце при кокошките, защото биологичните майки на яйцата са били незаинтригувани от идеята да мътят. Подобен мързел е  налегнал и гъските в нашия двор.

   И така едно патешко и едно гъше яйце се оказват на сигурно място в кокошия „квартал”. От всички негови обитателки, една проявява майчински инстинкт и желание да се погрижи за яйцата. Благодарение на тази благородна кокошка, два живота биват спасени. Невероятно е колко засилено е чувството за грижа и инстинкт за живот при животните! Без „расизъм”, „дискриминация”, „чувство за превъзходство” и тем подобни човешки недоразумения.

Тук можете да изгледате видеото на новото щастливо семейство:

1 коментар

  1. Та вие сега ли открихте топлата вода?Та този метод се практикува от край време. Нищо не обичайно е да сложиш под кокошката патешки или гъши яйца, или обратно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии