14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

London Eye или един различен поглед от върха

Столицата на Великобритания е една от най-достъпните и предпочитани туристически дестинации. Всяка година хиляди туристи се възползват от възможността да се потопят в мистичната атмосфера на града. Тук царува някакво необяснимо вълшебство и романтика, вероятно поради сумрачната обстановка и пухкава мъгла, разпростряла се като невидим пазител над града.

Окото на Лондон

        Лондон е огромен мегаполис, който предлага хиляди начини за забавление и множество атракции. Най-хубавото от всичко е, че можете да прекарате страхотно свободното си време, без семейният ви бюджет да пострада сериозно от това. Националната галерия е само едно от местата, които можете да посетите напълно безплатно. Намира се на площад „Трафалгар скуеър” и представлява вдъхновяваща архитектурна забележителност.

         Бъкингамският дворец е друго интересно място, което задължително трябва да видите. Голяма част от музеите в Лондон също са безплатни и с гостоприемно отворени врати за посетители. Едни от тях са The Geffrye Museum и The Royal Air Force Museum, посветен на историята на авиацията.

         Няма как да не спомена и красивите зелени паркове, в които можете да се насладите на лежерна разходка и заслужен отдих сред природата. Едни от най-популярните паркове са Regent’s Park и St. James’s Park.

         Ето че дойде моментът да обърна внимание на една от основните и безспорно най-забележителни атракции за туристите, а именно – Окото на Лондон (The London Eye). Огромното виенско колело привлича ентусиазираните пътешественици като магнит и тези, които не се страхуват от високото, в никакъв случай не бива да пропускат шанса да се повозят на тази забележителна гигантска въртележка. Цената на билета не е главозамайваща, за разлика от самото преживяване. За сумата от 18 паунда ще видите Лондон от съвсем различен ъгъл и ще изживеете нещо, което остава красив спомен за цял живот. За мен беше вълшебно да споделя това чувство с любим човек и да погледна през птичи поглед забележителностите на града.

London eye

         Трябва да бъдете подготвени психически, че желаещите да се повозят са много и непременно ще се сблъскате с тълпа от шумни и нетърпеливи туристи. Но ако проявите малко търпение, след това няма да съжалявате. Билетите за атракцията се закупуват от сградата, която се намира в непосредствена близост до Окото. Опашката беше огромна, но дори не можете да си представите изненадата ми, когато бяхме обслужени невероятно бързо и учтиво. Трябваше да почакаме около 15 минутки за закупуването на билетите и още толкова, докато ни дойде редът, за да се качим в кабинката.

         Колелото прави едно пълно завъртане за половин час, като се движи изключително бавно и почти не усещаш, че се въртиш. Кабините побират по 20 души, закрити са и напълно безопасни. Гледката, която се разкрива, е невероятна. От върха може да съзерцавате цялата прелест на града – река Темза, Уестминстърския дворец и редом до него Биг Бен, изпъчил се гордо, сякаш за да поздрави своите почитатели. Многобройните високи сгради и небостъргачи все едно се надпреварват в конкурс по красота и архитектурно изящество. Като че ли една модерна джунгла ме наблюдваше с чакълените си очи и можех да усетя пулса на това живо чудовище от бетон, стъкло и пластмаса. Изучавахме се взаимно, докато в един момент самата аз не се почувствах като атракция за този стоманобетонен владетел. Туристите в кабинката се бяха побъркали да щракат непрестанно с модерните си фотоапарати, за да документират всеки безценен миг от своето пътуване.

         Времето мина неусетно. Като омагьосани слязохме от колелото, за да продължим своята екскурзия към следващата набелязана цел.

       london eye  За непоправимите романтици Окото на Лондон е и прекрасно място да предложат брак на своята половинка. Влюбените сърца ще затуптят в едно, ако уважаемите джентълмени съберат необходимия кураж да коленичат пред дамата на своето сърце с пръстен в ръка. Още по-романтично ще бъде, ако издебнете падането на нощта и превърнете светлините на града в свои мълчаливи свидетели. Изчакайте подходящия момент, когато вече сте на върха, за да изненадате любимата си. На такова предложение ще е трудно някой да ви откаже.

         Независимо с каква цел посещавате Лондон, вие ще се влюбите в неговия магнетизъм и динамичен ритъм на живот. Моят съвет е предварително да се въоръжите с карта на града и списък с безплатните атракции, за да сте сигурни, че сте си изкарате страхотно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии