7.1 C
Бургас
сряда, февруари 28, 2024

Днес е… 25 Март

Слънчево затъмнениеХобити, елфи, пръстени, странни същества с големи, зелени уши. За някои това звучи отвеяно и непознато, за други, които знаят „Властелинът на пръстените“ наизуст, тези думички отключват цяяяяла редица от фантастични моменти. Вярно, че книгата си е с размерите на строителна тухла, но чак пък да й посвещават ден… Така де, днес е Денят за четене на Толкин. Явно вълшебният свят на Властелина така е завладял читателите, че те вече организират един куп събития, свързани с него. (Съществува дори Световен ден на Хобита, за който щe ви разкажем по-късно тази година.)

 

Като заговорихме за фантастично, не можем да подминем Вампирите и другите странни явления по време на слънчевите затъмнения. Само че няма да навлизаме в подробности за смъртта, която тръгвала на лов, или нощните чудовища. Просто на днешния ден за пръв път е фотографирано затъмнение. Въпреки че нито един апарат не може да обхване обаянието на това явление.

 

КартичкиОсвен това, днес за християните е Благовещение. На този ден Арахангел Гавраил се явил на Дева Мария, за да й донесе благата вест, че е избрана да роди Спасителя. Освен това празнуват Блага, Благовест и други. На всички именици – честит да ви е празника. 

 

Не ви ли е тъжно, че вече не си изпращаме картички по такива поводи? Ама не от тези анимираните, с подскачащите мигащи неща, изпратени във Facebook, които не можеш да си сложиш на нощното шкафче, а от истинските. Тези, които се надписват с най-красивия почерк (за който често трябват трима специалисти само за да се разчете) и долитат до вас с една седмица закъснение, понеже от пощите са сбъркали улицата ви. Е, днес си помислете за наближаващите празници и дали няма да е интересно да разпратите истински поздравления по добрата стара поща. Не за друго, днес е денят на пощенската картичка. Ние ви изпращаме неделен поздрав и да си починете добре! Нали сме вече на лятно време, един час напред в бъдещето…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии