21.1 C
Бургас
неделя, декември 3, 2023

Приказни герои оживяха в Бургас

 

И тази година Бургас не изневери на своите трайни културни традиции. Петият пореден фестивал на пясъчното изкуството бе официално открит с песни, танци и здравословна доза веселие.

Пясъчни фигури

За радост на всички малки, големи и все още непораснали деца (като репортерите на Сложно), темата на фестивала това лято е „Вълшебен свят”. Приказни и анимационни герои горяха от нетърпение да се срещнат със своите вечни фенове.

Пясъчни фигури


Пясъчни фигури

Кметът на града Димитър Николов, който бе по-ентусиазиран и от самите деца в публиката, обяви началото на щоу-спектакъла, включващ танцов клуб „Фрея“, музиканти от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет и момичетата от СКХГ „Черноморец“.

Пясъчни фигури

 

Пясъчни фигури

Не ни убягна и присъствието на певеца Рафи, който също се оказа център на детско внимание, привличайки малчуганите, желаещи да се снимат с него, като магнит. Следващата година предлагаме фестивалът да е на тема „Музикални величия”, а неговият образ да бъде начело на пясъчната сцена.

Пясъчни фигури

Екзотични арабски и индийски мелодии, съчетани с феерични танци, ефектни костюми и огнено шоу радваха публиката, която потропваше ритмично в такт с музиката, или може би просто се опитваше да се предпази от безмилостното нападение на комарите.

Пясъчни фигури

Екипът на Сложно бе изключително затруднен да наблюдава цялостното развитие на събитията поради големия брой татковци, решили да сложат като скъпо украшение на раменете си по един любопитен малчуган. Прощаваме им, защото няма по-мила гледка от един любвеобилен татко с малко дете на ръце.

Пясъчни фигури

Зад сцената пясъчните фигурки на Аладин, Питър Пан, Червената шапчица, Красавицата и Звяра, чичо Скрудж, Мулан и много други (няма да ви издаваме всички) с интерес наблюдаваха тържеството в тяхна чест.

Пясъчни фигури

Откриването завърши с шумна заря, която принуди загрижени родители скорострелно да изведат уплашените си дечица извън обсега на зрелищните, но явно изключително страшни за тях фойерверки

Пясъчни фигури

Пясъчните атракциони ще очакват да видят своите посетители през цялото лято до края на месец септември. Не пропускайте да си откраднете малко свободно време, за да споделите безценни мигове от своето детство, потапяйки се в приказния свят на магията и вълшебството. И не посягайте към хазната на чичо Скрудж, за да не ядосате стария скъперник. Много поздрави на Питър Пан – героят, който също като мен, упорито отказва да порасне.

 Пясъчни фигури

Нашият топ репортер от мястото на събитието – Б. Върбанова, дръзна да прескочи огражденията и се насочи право към баба Яга. За жалост бе спряна навреме от организаторите (бел.ред.).

Пясъчни фигури

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии