22.1 C
Бургас
неделя, юни 23, 2024

Днес е… 7 май

Вървите по улицата и чувате гласове в главата си? Чудите се дали шизофренията не се обажда отново? Сигналите от космоса са по-силни от всякога? Спокойно, всичко е наред. Днешната дата е белязана от куп радио събития. Да започнем с основното – днес е световният ден на радиото и телевизията. Освен това на тази дата е представен първият в света радиоприемник от руския учен Александър Степанович Попов през 1895 г. 42 години по-късно в САЩ е излъчено първото радиопредаване, което достига от западния до източния бряг.

 

На днешния ден през 1946 г. е основана и компанията Tokyo Telecommunications Engineering с едва 20 служители, която по-късно е наречена Sony. Най-голямото постижение на фирмата е създаването на първия преносим аудио плеър, който работи на батерии. Въпросното технологичното откритие бележи една цяла епоха. Последният уокмен бе произведен през 2012 г. и оттогава насам можете да го видите само в музеите на техниката, както и в стария ви шкаф на тавана.

 

Футболните запалянковци имат повод да се сбият днес, тъй като през 1936 г. е основан футболен клуб Локомотив Пловдив. Ако пък се имате за по-културни, отидете на театър и отпразнувайте откриването на кралския театър в Лондон.

 

Потопете се в магията на класическата музика с произведенията на Йоханес Брамс и Пьотр Чайковски, които са родени на днешната дата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии