18.1 C
Бургас
неделя, юни 23, 2024

Земетресението и Фейсбук профилът на Апокалипсиса

Рано, рано сутринта, още преди Майката природа да се пробуди и да си сипе чаша кафе с мляко, земетресение разтресе Перник и софиянци запретнаха ръкави да мислят конспиративни теории и езотерични предсказания. Не, няма да ви занимаваме с разрухата и уплахата, която заля всички медии. Само ще подберем някои от най-налудничавите идеи, вицове и коментари по повод бедственото положение в Западна България. 

 

Земетресение едва не удави Хаити в океана, а друго пък само дето не взриви Япония. Но това, което те си нямаха бе балкански хумор и един Перник, с който да се шегуват. Да.. и денонощно включен Фейсбук за ъпдейтване на велики мисли. Всъщност, добре че българите сме жилави и със здраво (и доста черно) чувство за хумор. ВНИМАНИЕ! Следващите редове не са цинични изблици, а извадки от интернет пространството! Съчувстваме на перничани и софиянци и им пожелаваме бързо да се съвземат! 

 

Бойко БорисовТа… Искра Фидосова, разбирате ли, се забавлявала в пернишка дискотека и толкова й било хубаво, че чак Земята се разтресла от кеф, заедно с нея. Според други Фейсбук източници, вчера в дискотеката се била ударила и днес поплакала от болка. Оттам и пороищата. Междувременно, Бойко Борисов решил да изтупа юрганите, че нали е вече топличко, трябва да ги прибира в гардероба. Плевнелиев пък е на път да сбъдне предизборните си планове – България да настигне Япония. Сега само трябва да уточни, че нямаше предвид точно този начин.

 

Ранните репортажи за разрухата бяха интелигентно ситуирани в Циганската махала в Перник (където и иначе си е разруха, ама след катаклизмите съвсем) и Фейсбук веднага информира, че там се сформира шайка с лопати и винкели за издирването на някой си Рихтер. Подозира се, че е купонясвал с Фидосова.

 

ВенецияСофиянци пък заживяха в шейкър – друса, мокро и с лед (след като земетресението не им стигна и ги удави дъжд с градушка – ама така е, едно зло никога не идвало само). И понеже трябва да сме позитивни, някои инфо сайтове пуснаха във Фейсбук статии за това, че София става Венеция на Балканите. Така е, сменяме лъскавите джипове с луксозни гондоли с DVD и климатроник. 

 

Ако не знаете, всъщност земетресение нямаше! Това е тайният план на САЩ да елиминира главния си съперник – България с програмата за масово унищожение ХААРП! Съществуват и още няколко предложения за източника на труса. Сред тях – физични опити на огромни, тайни корпорации, имащи за цел подготвянето на ново поколение оръжия, с които да започнат Трета световна война. И нали сме малко изостанали, никому нужни, София си извоюва правото да бъде опитно поле на злите гении. Да бе! Разбира се! Къде и кой друг да раздрусат, че да проверят мощностите на подземните си свредели.

 

ЯсновидкаНо всъщност всичко това е измислица. Ясновидките още, ехеееей, кога ни известиха, че ще преживеем трудностите. България била благословена от Бог и това било само тест. Нещо като Потопа – достатъчно ли сме здрави, че да оцелеем. Но нищо! Нали си имаме врачки да ни предупредят – и да има земетресение, стойте си вкъщи, само ние ще оцелеем (как беше, само България ще преживее 2012 година… защото сме 20 години назад!)

 

Е, стигат ли ви налудничавите истории? Ако имате още – споделете ги. Но всъщност, те нямат значение. Природни катаклизми е имало, има и винаги ще има. Защото това е единственото нещо, което не е подвластно на човека. Днес ни раздруса, после ни поля, утре ще ни уплаши друга буря. Ще оцелеем, ще изгубим много. Но пък това бил животът, казват мъдреците. Стига сме се увличали по конспирации и езотерика. Имаше земетресение… поредното! Краят на света още не е дошъл. Пък ако дойде – няма и да разберем, нали ще сме свършили! Успех на перничани, софиянци и всички пострадали от труса! Да се съвземете бързо!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии