20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Защо да монтираме бързонагряващ се бойлер?

Когато определящ фактор се явява не цената, а реалният комфорт при използване на гореща вода, то се препоръчва да се монтира бързонагряващ се бойлер за затопляне на гореща вода.

 

Бойлерите за бързо нагряване могат да затоплят водата не само с ползването на електрическа енергия, но и с използването на газ. Но, сега ще се спрем на електрическите бързонагряващи бойлери.

 

Преимущества:

– осигуряване на бърза гореща вода;

– възможност да осигурят рециркулация на горещата вода, което позволява да се получи топла вода бързо, без да се чака по тръбите студената вода;

– значително по-малко образуване на накип в бойлера;

– автономност при приготвяне на гореща вода.

 

Принцип на работа на бързонагряващия се бойлер:

Принципът на работа е много прост – водата преминава през нагревател и я затопля.

 

Какво покритие трябва да има бойлерът?

 

Безусловно, бойлер с добро покритие струва скъпо. Но да се икономисва от това не е препоръчително, тъй като именно покритието е гарант за срока на експлоатация на бойлера. Основата на всеки бойлер се явява цилиндърът. Той е на достъпна цена, при повечето производители, и е защитен от специално антикорозионно покритие, състоящо се от стъкло керамика с титаново опрашване.

 

Много е важно покритието да съответства на всички стандарти за качество, тъй като в цилиндъра постоянно ще има вода. А, както знаем, тя провокира корозията. Независимо от качеството на емайла, по цилиндъра на бойлера с времето се появяват пукнатини. Затова е препоръчително водата в бойлера да не се нагрява повече от 55 градуса, а до максималната температура е нужно да се загрява рядко.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии