20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

„Железният светилник” за осми път в Бургас

Няколко месеца след последното си гостуване с емблематичният спектакъл Театър „ Българска армия „ отново ще гостува на бургазлии. „Железният светилник” ще бъде представен пред бургаската публика за осми пореден път на 26 февруари от 19ч. на сцената на НХК. Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ ще очаква своите бургаски приятели и почитатели, които ще се насладят на изпълнението на най-ярките звезди от трупата .
Не пропускайте единствената си възможност да се докоснете до талантливата Гергана Данданова в образа на непокорната Катерина, до известният Явор Бахаров в ролята на дивият Рафе Клинче. С много възхищение и национална гордост ще ви изпълнятпревъплъщенията на актьорите от мъжкото войнство на „Армейците“ – Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Мирослав Пашов. С чувства на вълнение, възторг, радост, вярност, скръб, сила и трепет ще ви завладяват образите на жените в „Железният светилник“ – Нели Монеджикова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева -Нети, Радосвета Василева и Радина Кърджилова.
Не подминавайте въздействащият спектакъл на носителя на Наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство „Аскеер 2012“ – Асен Шопов:
„Да четеш Талев е изключително удоволствие, да го поставиш на сцена – изключително предизвикателство, което не носи задължително гаранция за успех. И все пак, добре би било, ако успееш, макар и само да се докоснеш до неговото човеколюбие, до неговото родолюбие, до гордостта, която изпитва от единението си с народа, който го е родил и голготата, която е преживял, отдавайки му цялата си творческа енергия. Запалването на „железния светилник“ разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още … именно днес, няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители.“
Поради големия зрителски интерес организаторът Маруся Русева подканва своите съграждани да не оставят закупуването на билети за последния момент.

СПЕКТАКЪЛЪТ ЩЕ СЕ ИГРАЕ НА 26 ФЕВРУАРИ ОТ 19ч. В ЗАЛАТА НА НХК.

БИЛЕТИ НА КАСАТА НА НХК И НА ТЕЛ:0894/898-098

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии