18.1 C
Бургас
петък, май 24, 2024

За простотата на премиера и двете П-та

А прост ли е всъщност, аджеба, премиерът ни? Бе да е прост, да е прост, ама, колко да е прост? Едва ли прост човек би се издигнал до върха на която и да е държава (или поне такава, в която народът не се разкарва по сламена препаска и не ловува за вечеря, а пазарува). Виж обаче, ако някой го е спуснал там, това вече е друго нещо. Тия жени бе, страшни, а? Направо цветенца. Та същият той, този наш любим премиер, рекъл на протестиращи работници в Кърджали „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”. Така е! Моя милост и тя се стреми към опростяване, за да може да бъде разбрана, освен в моментите, когато изпростяваме до гениалност и абсолютна резистентност към какъвто и да е вид разбиране и разбираемо предаване, но това е друга тема, нали… Работникът, че е прост, как да е, ще го преживеем, ама г-н Борисов, като сте прост, какво правите там? Наскоро пък разбрахме, че премиерът ни, който на английски знае само „конграчулейшънс”, владее съвсем спокойно латински. Аз пък от собствен източник знам, че владее и пожарникарски.


теткаКакво всъщност се крие зад лицата на управниците ни? Като толкова много лъжат, защо не са с дълги носове, се зачудих? Гледам, например, Цецка Цачева, която е родена в село Драгана – принципно бих погледнал първата дама, но тя по-вън от туитър не се показва, а и президентът ни сякаш не се притеснява от това. Та да се върнем на г-жа Цачева, която случайно или не, е председател на 41-то народно събрание на република България. За да не кажете, че авторът си измисля и си въобразява, защото е гледал лоши фотографии на личността с предполагаеми инициали ЦаЦа, каквито в интернет пространството изобилстват, ще ви кажем под секрет, че през 2009-та, когато ние се трудихме честно по бг курортите, се случи да я обслужваме и… да, същата е като по снимките. Защо всъщност намесвам образа й? Защото ми прилича на едновремешните соц труженички, на които беше инсталиран денят на жената. Тези, които се трудеха по оборите и нивите, а мъжете им политиканстваха из кръчмите. Точно образът на горда строителка на неосъществим социализъм. #wtf

Образът на Бойко Борисов пък вече, с напредването на възрастта, заприличва все по-плавно на онзи от портретите, тия едновремешните с един плешив чичко, който и аз съм се чудил кой е. За жалост, по-късно разбрах, че това бил Тодор Живков, yeah, whatever… 

тайната вечеря


А социализмът itself e такава тема по опозиционните коментари, че да се зачуди човек в кой век и в каква диктатура живеем. Абсурден факт, който може би тънко се опита да се „изхлъзне” в медийното пространство ми направи впечатление. Бойко Борисов лично беше патрон при издаването на неиздавана до момента книга на Симеон Радев… Ех, какво нещо! Един вид нашият прост, според себе си, премиер, се изживява като строител, едва ли не, на съвременна България.

То, всъщност, аслъ, че освен да строи, друго май не прави. Или поне не и смислено. Няколко магистралки, зала за всичко, и куп обещания. И все пак, човек, в чието интервю чета за деривати – значението на тази дума си признавам, че не знам, се провъзглася сам за прост (може Дянков нещо да му мъти мозъка). Той и княз Мишкин в „Идиот” по Достоевски на няколко пъти твърди, че е прост, ама аз по-скоро мисля обратното.

Та, прост ли е премиерът ни?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии