31.5 C
Бургас
неделя, юли 21, 2024

За предателчето Марашки и още нещо

Публикуваме отговора на Здравко Колев, без редакторска намеса.

Уважаеми редактори,
Приятели ми казаха, че някакъв субект, изключен от Съюза на Свободните писатели в България,
писал клевети и простотии за мен. И вие сте публикували пасквила му.
Затова Ви умолявам и настоявам да публикувате моето мнение по въпроса, което дава отговор на всичко.
Това е за вашите уважаеми читатели да не останат с неправилна информация за неправилни изводи. 
Изпращам файла с мнението ми.
Лек ден!
Здравко Колев

 

Аз не мислех повече да се занимавам с това дребничко нищожество. Не го търся по телефона, не включвам телефона си при неговите обаждания и изтривам имейлите и смс му, без да ги чета. И го предупредих да не ми се обажда и да ни ми пише.Но приятелите ми казаха, че вече 2 месеца след изгонването му от Съюза на Свободните Писатели в България продължава да ги тормози с телефонни обаждания и имейли. А също ми казаха, че пишел простотии, каквито той единствено може да пише, по мой адрес в места, до които може да се докопа. За тези два месеца всички колебания относно неговото изгонване отпаднаха, защото се оказа, че това е най-добрия вариант. Благодарение бързата намеса на УС на ССПБ той беше изгонен и беше пресечен опита му да разруши ССПБ. Становището на УС от 11.04.2016 г. по този въпрос беше категорично. Понеже това пряко засягаше филиала Бургас, аз се свързах с лоялните членове на Съюза и направихме среща да решим проблемите. На тази среща се разбрахме, че оставаме членове на ССПБ и възстановяваме филиала в Бургас. Това стана 2 дни след Становището на УС. Това е всичко. Но това недорасло същество така и не разбра с празната си кратуна, че това е факт, а той е аут от Съюза. И затова подскача като котарак по нагорещен ламаринен покрив. Липсата на ум то компенсира с нагли и отвратителни действия. Да не би някой да му е казал, че ние ще идем там, където то отива. Не, ние си оставаме лоялни членове на Съюза. Ако този мизерник е успял да подлъже някои, то си остава за тяхна сметка. Сигурно ги е подлъгал с огромни проекти. Щял да прави КОНфедерация. Ако ще да прави и МАГАРЕфедерация. Това си е негова работа като на същество наскоро слязло от клона.

Но на опитите му да тормози нашите членове с досаждания трябва да се сложи край.

Явно предателството е в злобната му кръвчица и това също го гложди. А хората, които е подлъгал, като четат писаниците му – О, боже , защо си го научил да пише – ще разберат каква дружка са си избрали. Блатото на омразата и злобата, където ги е завел, няма да ги пусне скоро. Едни ще си останат там. Други биха се измъкнали. Но дълго ще чистят злобните му поражения по себе си.

Защо се стигна до това положение? Една от причините е пасивността на хората. Това е добре дошло за кариеристчета като него. То се появи в Бургас преди няколко години. Веднага взе да се оглежда къде да се прилепи и да реализира пъклените си планчета. Но отвсякъде го наритаха. Само нашият Никола Странджански го съжали и го пусна в двора на ССПБ. Но Странджански, ако е знаел какво му готви това негодниче, сигурно тогава щеше да го застреля на място. С хитростта на лисица мизерникът бързо се ориентира как стоят нещата във филиала и реши, че е ударил часът му. Няколко месеца по-късно с група негови съмишленици правят събрание в намален състав и правят опит да махнат Н.Странджански като председател на филиала в Бургас. Но не успяват да го направят. В замяна на това на събранието негодничето изля цял водопад обиди, хули и клевети срещу Странджански. Който се оказа сам срещу клеветникът. Аз тогава не можах да присъствам. По късно ми раказваха, но не с подробности. Странджански тогава вече боледуваше. А след този случай положението му се влоши и два-три месеца по-късно почина. Но тогава пак не стана работата на тоз боклук – друг пое ръководството.

За съжаление, когато филиала остана пак без председател, а и никой не проявяваше интерес към това място, то веднага се намести. Прояви учудващ за ниския му интелект изобретателност. Направи с размах някои неща, които са по-скоро шоу представления, отколкото непринудена среща на писатели и читатели. Сега, след като мина време и видяхме какво се случи, разбираме, че това е било сценарий за разрушаване на ССПБ, като преди това се овладеят някои ключови места. Но ядец. Пъкленият му план не успя. Затова на боклучето злобата е огромна. Но пак със щедрата подкрепа на задкулисни господари обяви с пяна на уста, че прави организация, пъчейки се и надувайки се. И този ход бе замахване в празно пространство. ССПБ си стои здраво на мястото, по-добре отколкото по-рано, след като се отърва от туй лъжливо овчарче. Неговото присъствие в Съюза беше неприятна случайност. Изгонването му беше напълно закономерно. Това същество беше раково образование, което щеше да порази непоправимо организма на Съюза. Бързите мерки спасиха нашата организация.

Вече не му остава нищо друго освен да клевети и да обижда. Мизерникът не съзнава, че обиждайки нашите дами, наричайки ги „стари баби”, обижда и тези, които се въртят около него и са на същата възраст. Излиза, че това безмозъчно същество влага в думата „баби” отрицателен смисъл. Тези „баби”, които се въртят около, нека хубаво да си помислят. А за нашите дами от ССПБ мога да кажа, че са горди баби на прекрасни внучета. А то е смотано предателче и змийче, което дълго време се кри в нашите редици, но навреме го изгониха.

И така, защо се случи тази изключително неприятна ситуация? Как да не позволим друг път нагли предателчета с нулев интелект като марашки да не влизат в нашите редици? Трябва да се повишат изискванията по отношение такива качества като добросъвестност, добронамереност и добро отношение. Това ще бъде бариера за всички, които, неприети другаде, искат да идват при нас да използват ССПБ като трамплин за кариера и опит за членство в други организации. Хубаво би било това да е предмет на дискусии.

И последно. Разбрахме за опитите за разбиване на Съюза. Честно казано, и аз до последния момент не знаех за това, което се случи. Сега чуваме за „вихрените” напъни за създаване на нова организация. Всеки, ако има възможност, може да създава организация в България, съобразена с Конституцията. Но в случаят с предателчето възниква въпрос – откъде са парите за дейностите му, за зали, за пътуване и т.н.? Кой му дава пари? Не е ли същия, който го е наел да разруши ССПБ? Кой иска да бъде разрушен ССПБ – един български писателски съюз, който дава много за развитие на културата в България? А предателчето се оказва негова маша. Дали е някой, който много „обича” България? Тя и лисицата много обича кокошките. Готова е да жертва живота си за тях. Но от това на кокошките не става по-добре и те бягат от лисицата. На нас такива „благодетели” не ни трябват. Това е предмет за размисъл.

Спирам дотук. Написах най-важното за всички, които милеят за ССПБ. Радвам се, че сме горди членове на ССПБ. Радвам се, че, независимо от трудностите, имаме и успехи. Радвам се, че се разбираме помежду си. Радвам се, че разчистихме редиците си от боклука, който щеше да донесе беди. Радвам се, го има ССПБ. И продължаваме напред. Всичко друго е от лукавия.

Пожелавам на членовете на ССПБ здраве, радост и успехи в литературата и живота!

И да не се страхуват, когато някой хули ССПБ, а да му дават достоен отпор!

Здравко Колев – председател на Филиала на ССПБ а Бургас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии