14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Днес е… 11 Юни

Приют за животни11 Юни – Просто един ден! Под това мото, Организациите за защита на животните днес организират в САЩ акция за спасяването на хилядите животни, които биват приспивани в приютите. Съвместно с дарители и осиновители те намират дом за голяма част от отхвърлените любимци, като така им спасяват живота. Те казват „За вас това е Просто един ден, но той може да е последен за стотици верни приятели, които някой вече не желае!“

 

11 Юни не е Просто един ден и поради много други причини, които можем да открием по страниците на историята. Докато отпивате ледена биричка в горещия, летен ден ще ви препоръчаме днес да изберете Амстел, защото на тази дата е открита пивоварната с това име в Амстердам. Името е взето от реката, по чиито бряг е разположен заводът през 1870 г. Нейните води дълго са служели и за охлаждане на произведеното пиво. Наздраве по този повод!

 

Джурасик паркВ края на 20-ти век, през 1993 г. във Вашингтон се състои премиерата на един от най-популярните филми на десетилетието (да не кажем и до днес) – култовата лента на Спилбърг Джурасик парк. Действието на научнофантастичния филм се развива на специален остров, където се отглеждат клонирани динозаври като атракция за туристи. Но дали посетителите ще бъдат в безопасност сред дивите зверове от праисторията? По-скоро не! Особено когато е намесен Стивън Спилбърг. Джурасик парк и до днес е неостаряващ пример за режисура и специални ефекти (за които между другото печели 3 Оскара). И днес, на 11 Юни 2012 г., или 19 години по-късно те все още впечатляват.

 

У нас, пък, днес празнуваме Деня на икономистите. Да им е честит професионалният празник и да дават все хубави прогнози и да поднасят добри новини!

 

Хю ЛориРожден ден пък ще вдига британският актьор Хю Лори, известен в последно време като д-р Хаус. Роден в Оксфорд, той се присъединява към театралната трупа в университета, където играе със Стивън Фрай. Тандемът ще покори телевизионния екран като Джийвс и Устър, героите на Уудхаус. Най-голям пробив прави във филмите за мишока Стюарт Литъл. В скорошно интервю Лори разказва за случайния избор, който го хвърля в приключението д-р Хаус. Актьорът се явява от интерес, но без никакви надежди, на кастинга. И получава главната роля в сериала. Не без усилия се справя и със сложните медицински термини, произнасяйки ги ту с американски, ту с английски акцент, за което става обект на приятелски шегички в екипа. Е, пътешествието на Лори като брилянтния диагностик приключи, но публиката трудно ще забрави клиниката Принстън Плейнсбъро!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии