5.1 C
Бургас
понеделник, декември 11, 2023

Спешно търсят 25 медицински сестри за МБАЛ Бургас

МБАЛ Бургас спешно търси да назначи 25 медицински сестри, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Отделенията по хирургия, неврохирургия, ортопедия и нефрология изпитват най-голям недостиг на кадри. Свободна позиция има и в Звеното за централна стерилизация, което снабдява болницата със стерилни инструменти. Персоналът в момента работи извънредно, за да компенсира липсата, особено през летните отпуски. В доста отделения работят и вече пенсионирани медицински сестри, защото няма кой да заеме мястото им.071436d09f18e183ed3eaeac1b649743[1]

„Недостигът на медицински сестри е сериозен в цялата страна, не само в нашата болница. Проблемът съществува от години, основната причина е заминаването им за чужбина. Ръководството на нашата болница заедно със синдикатите се старае постоянно да подобрява условията на труд, да повишава възнагражденията и социалните придобивки, за да могат специалистите да остават тук. Смея да кажа, че при нас възнагражденията са над средното за този бранш, без да броим допълнително постигнатите стимули по Колективен трудов договор“, коментира изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски, който силно се надява на нови попълнения в болницата.

Не стигат и лекари със специалност. Свободни работни места в момента има в отделенията по гастроентерология, хирургия, детските отделения и отделението по неонатология. Болницата изпитва необходимост и от специалисти-пулмолози, гръдни хирурзи, специалисти по пластично-възстановителна хирургия. Търсят се общо 15 лекари-специалисти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии