10.1 C
Бургас
сряда, октомври 4, 2023

Как да стартираме собствен бизнес?

Поздравления! Вероятно щом четете тази статия, вече ви минава в главата идеята за собствен бизнес. В икономическото положение, в което се намира България, това е едно добро решение да оцелеете. Всеки има познат или приятел, който има собствен бизнес и отстрани изглежда доста просто, лесно и приятно. Тук ще получите няколко важни и ценни съвета, които е задължително да спазите или поне да се съобразите с тях.

1.Преди всичко е важно да имате ясна и чиста идея. Седнете и опишете на един лист хартия с какво точно ще се занимава вашата фирма, каква ще е вашата функция там, какви приходи са ви нужни, за да оцелеете и какви са реалните, които може да генерира вашият бизнес.

2.Ако успеете на лист хартия да оцелеете след точка 1, може да преминете към тази стъпка. Бизнес планът е гръбнакът на всеки бизнес. В интернет има публикувани примерни бизнес планове. Не подценявайте нито едно от посочените пера, за да няма изненади.

3.Вашите умения са ваши активи. Не пропускайте да се възползвате от всичко, което сте придобили като опит от предишни работи или в живота. Знанието на чужд език или арт заложбите ви са ключ към успешен бизнес.

4.Преминаването от физическо към юридическо лице е важен момент. Посъветвайте се със счетоводител и преценете под каква форма ще регистрирате вашата фирма. Законодателството на България е предвидило доста различни форми.

5.Капиталът е перото, което е решаващо за един бизнес. Най-добрият вариант е инвестицията да бъде от лични средства. Ако не разполагате с такива, запознайте се с всички кредитни продукти, които се предлагат в момента. Ще се учудите колко различни са лихвените проценти в различните институции.

6.Мястото на вашия бизнес е лицето на дейността ви. Спазвайте правилото, ако е магазин, да бъде на ъгъл. Локацията е много важна за крайния потребител. Клиентът не обича да изкачва стълби, да следва стрелки, да се лута в търсене.

7.Бюджетът за реклама често бива подценяван. Дори и да подарявате златни яйца, какво от това, ако клиентът не разбере.

8.Най-добрият персонал сте самият вие. Никога няма да намерите работник, който да държи на вашия бизнес, колкото вас. Бизнесът със семейство и роднини е най-лошата комбинация. Поговорката „Орташката работа – кучета я яли“ действа с пълна сила.

9.Създайте бранд. Важно е да се отличавате в морето от фирми. Името на фирмата трябва да е кратко, лесно и запомнящо се. Логото – изчистено и семпло. Слоганът – крещящ.

10.Импровизирайте! Няма все още измислена формула за успешен бизнес. Късметът е водещ фактор, а успехът е награда за най-трудолюбивите. Не пренебрегвайте шестото си чувство, вероятно идеята, която ви се струва глупава, може би е утрешният хит.

Успех и дерзайте!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии