20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Русия пуска нов супер танк

На 9-и май по време на честването на Деня на победата ще бъде официално представена първата партида нови руски танкове – „Армата“. Новата машина ще замени трите видове танкове – Т-72, Т-80 и Т-90, които в момента са на въоръжение в руската армия. С новия супер танк, Русия се надява да гарантира превъзходство на своите сухопътни сили.

Армата, танк
Армата

Новите основни руски бойни танкове (ОБТ) „Армата“, разработвани от „Уралвагонзавод“, ще бъдат оборудвани с нова стоманена броня. Тя е предназначена за защита на бойния модул, оптоелектронните прибори и външната апаратура ОБТ от попадения на куршуми от стрелково оръжие и снаряди от автоматични оръдия.

Новата стомана за брониране, не губи защитните си свойства при минусови температури и може да се експлоатира в условията на арктическия климат. Освен това, тя може да използва и при модернизация на бронетехниката, която вече е започната във войската.

 

 

1 коментар

  1. СУПЕР ТАНК…КОЙТО ГОВОРИ И МИСЛИ!…И ОТКАЗВА ДА ОТИДЕ НА ПАРАД…ЗАЩОТО Е БЕЗСМИСЛЕНО…ПОЗНАВА ИСТОРИЯТА НА ПРЕДЦИТЕ-ТАНКОВЕТЕ!…ЛОГИКАТА МУ ПРЕДСКАЗВА, ЧЕ ПАК ЩЕСЕ ПРЕВЪПНЕ В СРАБ ОТОКСИДИРАНИ МЕТАЛИ!….И БЕЗКРАЙНА СКРЪБ НА ХОРАТА…А ТОЙ-НОВИЯ ТАНК…НЕ ИСКА ДА ПОГИАЗИ… МЕЧТИТЕ НА ДЕЦАТА…И ЦВЕТЯТА ПО ПОЛЯНИТЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии