21.1 C
Бургас
неделя, декември 3, 2023

Рачков отвява конкуренцията в Бург на годината 2015

Традиционната кампания „Бург на годината“ вече започна. Стaтуетката се връчва за принос към развитието или популяризирането на града. Церемонията по награждаването е на празника на Бургас – 6-ти декември.

И тази година, за трети пореден път ще се връчи отличието “Завърнали се младежи“. Признанието е за млади хора от Бургас, учили, работили или прославили навън родния град, които са се завърнали отново и допринасят за развитието му със своите свежи знания и енергия.

Номинираните:

     Никола Добрев – президент и треньор на клуб „Фрегата“ – за  ентусиазма, с който работи за възраждане хандбала в Бургас!


     Димитър Рачков – за  актьорските му превъплъщения, с които радва не само бургазлии, за това че направи бургаския говор норма и показа колко много чувство за хумор и самоирония носят бургазлии…


     Атанаска Николова – Зам. кмет по Европейски политики и околна среда – за упоритата й и ефективна работа в привличане на средства по проекти  за развитието на Бургас.


     Пейо Пантелеев – актьор, поет, режисьор – за  нестихващия творчески плам, който вдъхновява и е част от неповторимия бургаски дух!


      Диян Димов – директор на Пристанище Бургас – за възхода на Порта в последните няколко години.

“Завърнали се младежи“
Силвия Дънекова –  заради златния медал и новия  републиканския рекорд в бягане с препятствия! За това, че се върна от Румъния с титлата – поредна спортна гордост за Бургас!
    

Станислава Бойчева,  състезател по карате киокушин – заради световната титла тази година! За това, че се върна от Русия със страхотен успех за България!

 

Отборът на ПМГ – за поредните им успехи на високи математически форуми! За това, че и в Китай разбраха за силата на ума на бургаските възпитаници!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии