14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Днес е… 15 Април

Великденско яйце

Христос Воскресе!

Чудесата са навсякъде около нас – в слънцето, в природата, в късмета ни. И ние сме истински щастливи тогава, когато се научим да ги виждаме. Независимо дали следвате плътно каноните на християнството, или пък спазвате отчасти традициите, а може би дори не сте вярващи и смятате библията за красива книга с приказки, може би ще почувствате в този ден спокойствието и красотата на Чудото. Дори то да не е Възкресение.

 

У нас Великден се чества с празнична литургия в църквата, пъстри яйца за здраве и берекет, сладък, обреден козунак и агнешко месо. И най-хубаво – сред природата. Освен религиозната страна, този празник очертава и началото на топлите дни, които все повече започват да ухаят на море. Нищо, че е още Април.

Денят на влюбените

 

 Тази година сякаш целият свят празнува. Православният Великден съвпада като дата с деня на Любовта в Грузия. На този ден празнуват влюбените двойки и както на св. Валентин по света си разменят цветя и подаръци. А в столицата – Тбилиси се организират концерти и изложби на тема… любов.Мис Свят

 

На 15 Април е и рождената дата на Мис Свят. Не, не на някоя Мис Свят, а на самия конкурс. Той се провежда за пръв път в Лондон през 1951 г. именно на днешната дата. Също, това е и денят на откриването на ЦУМ в София (през 1957 г.). На 15 Април е открит и първият ресторант McDonalds в Илинойс и Дисниленд в Токио.

 

Хубав празник! И много Чудеса! 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии