11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Пред развод: 7 признака, че не сте един за друг

Когато връзката ви умира, най-лесно е да вините другия – че не ви изслушва, че не е чувствителен, на него не може да се разчита и прочие… До този извод стигаме чак когато се гърчим от „болка“. Колкото и да ни се иска да припишем цялата вина на бишвия си партньор, в повечето случаи става въпрос за най-обикновено несъответствие. Някои хора просто не са създадени един за друг. Толкова е просто… и тъжно. Знаейки истината е по-добре, отколкото да задълбочаваме връзка, която е обречена на провал от самото начало. Как да разберем дали ни е писано?

1. Имате различен подход в спора

fight

Една от много причини, поради която ценя моя приятел, е защото не е скандалджия. Нито пък аз. Не вярваме в крясъците или обидите при никакви обстоятелства. Някои двойки, като Али и Ноа в „Тетрадката“, са точно обратното и това някакси сработва. Всички имат разногласия, но ако не ви харесва начинът, по който вашият партньор се държи по време на конфликт, ще си имате големи проблеми занапред.

2. Прекалено сте различни (или пък еднакви)
similar

Заставам твърдо зад теорията, че противоположностите се привличат, но също така знам, че силните връзки имат общо виждане и цели в ума. Винаги съм била творческа личност и ми е било забавно да се срещам с някой, който използва лявата половина от мозъка си, в крайна сметка обаче се оказва, че и двамата искаме едно и също от живота. Ако нямаш нищо общо с партньора си, трябва да създавате спомени заедно, които да свидетелстват пред другите, а и самите вас, че сте двойка. Ако пък сте твърде подобни, рискувате да имате постоянни сблъсъци.

3. Не се разбирате добре със семейството, а вашата половинка не прави нищо, за да ви защити

parrents

Много двойки имат затруднения при запознанството с родителите, а излизането и свободното общуване със сватовете е цяло предизвикателство. Това не означава, че връзката ви е в беда, но ако вашата половинка не се застъпва за вас, когато е необходимо, това може би значи, че няма да получите подкрепа и помощ в моментите, в които имате истинска нужда от тях.

4. Не можете да намерите тема за разговор

couple-talking-feature
Ако и двамата не можете да водите разговор, то поддържането на дългосрочни отношения ще бъде сериозно предизвикателство. Намерете някой, който може да говори за всичко – от светското към супер сериозни теми. Това е наистина важно, за да се чувствате комфортно и да не се притеснявате да споделято това, което ви е на ума.

5. Не споделяте интересите на половинката си

Dissinterested-couple-1024x784

Падам си домошарка и обичам да седя вкъщи, а атлетичните ми способности са под въпрос. Затова, когато бившият ми приятел ме заведе на ски през 2007 г., изживяването беше травмиращо и за двамата. Той обожаваше да ходи на лов, за риба, да кара сноуборд, да стреля, тогато аз предпочитах книги, писане, дивата природа и йога пред това да си цапам ръцете. Той каза, че хобитата ми не са истински „хобита“ и това ме накара да се чувствам като безполезен лентяй, но в действителност аз просто се нуждаех от същия маниак, който е в час с новините и блоговете, точно както мен.

6. Гледа ви отвисоко и често ви подценява

counselling-and-mediation-fighting-couple1

Това показва липса на взаимно уважение, което е от съществено значение във всички отношения. Бъдете с някого, който гледа на вас като на равен и не изпитва удоволствие от това да натрапва колко по-добър е от вас.

7. Не уважава професията ви

bosan
Ако имате стресираща корпоративна работа и вашия любим човек ви се присмива за това, че я взимате толкова сериозно, значи имате проблем. Ако сте творчески тип и не сте на работа от 9 до 5 и постоянно ви твърди, че сте мързеливи, също не е на добре. Намерете човек, който оценява работата, която вършите, независимо дали сте в една и съща област или правите съвсем различни неща. Когато става дума за една добра връзка, всичко е въпрос на уважение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии