23.8 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Полицейска хроника Бургас – 12 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас и служители от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас по отношение на заявения на 03.03.т.г. грабеж срещу 19 годишния К.М. от Бургас, която обяснил, че на същата дата в градинката на Старата поща неизвестен извършител издърпал от ръцете му мобилен телефон «Samsung Galaxy S 5» и избягал в посока ул. «Хан Крум», е констатирано, че се касае за измислена ситуация, съчинена от К.М. полични причини. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 11.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Камено съвместно със служители от сектор «Специализирани полицейски сили» при ОДМВР – Бургас провели на територията на с. Равнец специализирана полицейска операция за установяване извършителите на взломни кражби от домове и местата, където се пласират крадените вещи, в резултат на която за срок от 24 часа са задържани криминално проявени и осъждани : Х.Х., 19 годишен, В.В., 20 годишен, П.Ч., 29 годишен и С.А., 28 годишен всички от с. Равнец. Констатирано е, че мъжете в различно съучастие през месец декември 2014 година извършили четири взломни кражби от домове в с. Равнец, като отнели три телевизора, холна маса, хладилник, храсторез, винтоверт, резачка, флекс и музикална уредба. Откраднатите вещи са предадени с протоколи за доброволно предаване. Работата по документиране на случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Камено.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Приморско по отношение кражбата на меден проводник от мрежата на «Алкател Лусент», осъществена на 11.03.т.г. в района на ММЦ – Приморско, са задържани криминално проявените : Н.Д., 33 годишен, Н.Р., 28 годишен и С.С., 25 годишен, и тримата от Камено. Установено е, че лицата заедно с още четирима мъже – А.А., 34 годишен, Д.С., 39 годишен, И.Й., 46 годишен и С.С., 42 годишен, всички от Камено, извършили за времето от 10.03.т.г. до 11.03.т.г. кражба на 100 м. меден многожилен проводник от същата мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11.03.т.г. около 21.30 ч. в района на поморийската улица «Солна», служители от Районно управление «Полиция» – Поморие спрели за проверка л.а. «Тойота Старлет», с бургаска регистрация, управляван от криминално проявения Д.П., 39 годишен от Бургас, с който се придвижвал и криминално проявения С.П., 28 годишен от с. Гълъбец, общ. Поморие. При извършения личен обиск в Д.П. е открито бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ и синя метална кутийка, съдържаща остатъщи от бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Д.П. е задържан за срок от 24 ч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение кражбата на три чували с железа, две машини за кълцане на месо, винкели, тръби и кирка, осъществена на 11.03.т.г. от вилна постройка, разположена на около 200 м. над местността «Капчето», собственост на 32 годишен бургазлия, са установени извършители на престъплението – това са криминално проявените С.С., 25 годишен и Й.Щ., 24 годишен, и двамата от бургаския квартал «Горно Езерово». С.С. и Й.Щ. са задържани със заповед за задържане за срок до 24 часа. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 11.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Камено извършили проверка в дома на 35 годишния Д.Н. от с. Равнец, криминално проявен и осъждан, разположен на ул. «Девети септември», откъдето е иззета саксия със зелено канабисово растение с височина 100 см. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Камено.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение палежа на кафе-автомат, монтиран на ул. «Зар Калоян» № 17, осъществен около 02.40 ч. на 09.03.т.г., е установен и задържан извършителя на деянието – това е : 26 годишния А.А., криминално проявен, от Бургас. Причините за извършения палеж са в процес на изясняване. Работата по документиране на престъпната дейност на А.А. продължава от служители на Първо управление «Полиция» – Бургас.

На 10.03.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за инцидент в сервизно помещение на студентския стол, към Университет «Проф. д-р Асан Златаров», при който е произведен изстрел с газов пистолет. Установено е, че при скандал, възникнал между служителите в стола – А.П., 41 годишен от с. Равда, 31 годишния Т.В. от Бургас, 41 годишния Н.Н. от Бургас и 29 год. Ж.К. от Камено, Ж.К. възпроизвел изстрел в пода на помещението с газов пистолет. 29 годишния мъж е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа, като газовия пистолет е предаден с протокол. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

 11432[1]

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 11.03.т.г. около 11.00 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 53 годишна бургазлийка за това, че чрез взломяване на входната врата на магазин за дрехи, разположен в бургаския квартал «Акациите», е извършена кражба на бельо и козметика на стойност около 800 лева. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 11.03.т.г. около 11.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за кражба на медни шини от помпената станция към язовир «Порой», осъществена за времето от 06.03.т.г. до 11.03.т.г., чрез счупване стъклото на помещението. Констатирано е, че чрез срязване са откраднати около 150 кг. медни шиниот статерната част на два от електрическите двигатели, собственост на «Напоителни системи» ЕАД, клон «Черно море» – Варна. По случая в Районно управление «Полиция» – несебър е образувано досъдбено производство.

На 11.03.т.г. около 11.46 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 71 годишна бургазлийка за това, че чрез взломяване на входните врати е проникнато в опартамента й, разположен в бл. 1 Б в к-с «Славейков», откъдето е извършена кражба на златни накити с тегло около 20 гр. и сумата от 2 890 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 11.03.т.г. в Полицейски участък – Обзор при Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за кражба на конструкция, служеща за ограда на частен имот, разположен в местността «Боаз 1» в Обзор – за времето от 08.03.т.г. до 11.03.т.г. са отнети : 65 поцинковани ламаринени профили с размери дължина 2 метра и широчина 1 метър и 27 метални колове с дължина 2 метра и дебелина 40 мм. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 11.03.т.г. около 12.20 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 42 годишен помориец за това, че за времето от 00.30 ч. до 07.00 ч. на същата дата, чрез изваждане на метална врата на кутия от пантите и последващ натиск с твърд предмет в областта на заключващото устройство на врата на кафе-автомат, монтиран на поморийската улица «Търговска», е извършена кражба на монетник със сумата от около 70 лева на монети и 120 лева на монети от касичката на кафе-автомата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии