11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Полицейска хроника Бургас – 16 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 13.03.т.г. около 01.30 ч. в с. Терзийско, общ. Сунгурларе, служители от Районно управление «Полиция» – Сунгурларе, извършвайки специализирана полицейска операция, спрели за проверка на л.а. «Мерцедес», с който се придвижвала 48 годишната Х.Х. от с. Терзийско. Жената започнала да отправя обидни и нецензурни думи към полицаите, като на правила опит да осуети изпълнението на служебните им задължения. Задържана е за срок до 24 часа, като й е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Състав на Карнобатския районен съд наложир на Х.Х. администативно наказание – глоба в размер на 100 лв.

На 13.03.т.г. около 08.40 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за л.а. «Фиат пунто», с бургаска регистрация, движещ се в района на бензиностанция «Еко» до бул. «Тодор Александров», чийто водач извършвал странни маневри и вероятно е в явно нетрезво състояние. Дошлият на място автопатрул констатирал, че предната дясна гума на автомобила е спукана, но водачът – В.С., 45 годишен от Бургас е употребил алкохол с концентрация – 2,68 промила, установено с дрегер. Взета е кръвна проба за химичен анализ. Работата по случая продължава.

На 13.03.т.г. около 09.00 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 83 годишна жена от с. Черно море за това, че предния ден около 13.00 ч. на ул. «Градинарска» № 4 в селото, е застигната в гръб от непознат младеж, който я съборил на земята, отнемайки й сумата от 350 лв. – установено е, че това е : 13 годишния С.М. от с. Черно море, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение кражбата на оградна мрежа и метална врата, извършена на 13.03.т.г. от вилен имот, разположен в местността «Каменица» край бургаския комплекс «Меден Рудник», собственост на 81 годишен бургазлия, е задържан извършителя на деянието – това е криминално проявения Г.С., 26 годишен от Бургас. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 13.03.т.г. за времето от 09.00 ч. до 16.00 ч. на територията, обслужвана от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас, е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от група «Кражби и противозаконно отнемане на МПС» към сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, служители от сектор Базова научно-техническа лаборатория към ОДМВР – Бургас и служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас, при която е извършена проверка на авто-морга, разположена в местността «Капчето», стопанисвана от 46 годишния И.П. от Бургас, като са намерени : лек автомобил «Ситроен С 4 Пикасо» противозаконно отнет от Германия през 2014 г. и части от друг автомобил «БМВ Х-5»,, откраднати от Италия през 2010 г. От автомобила «БМВ» са открити предните две врати. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Средец по отношение кражбата на трифазен заваръчен апарат, захранващи медни ел. проводници, четири трифазни ел. мотори, 100 метра захранващи ел. проводници от различни машини, както и различни шлосерски инструменти / всичко на обща стойност около 5 000 лв./, осъществена за времето от 21.02.т.г. до 04.03.т.г. от частен имот в с. Дебелт, стопанисван от строителна фирма, са установени и задържани извършители на деянието – това са : 17 годишния А.Д., 15 год. Г.С. и 19 год. С.С., и тримата от с. Дебелт, общ. Средец. Кражбата е извършена, чрез разрушаване на здраво направена защита на имота. Работата по цялосно документиране на престъпната дейност на лицата пордължава от служители на Районно управление «Полиция» – Средец.

На 13.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка т.а. «Форд Транзит», с пловдивска регистрация, управляван от 44 годишния А.Т., като констатирали, че същия шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наложеното административно наказание за същото деяние.

На 13.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «БМВ», с испанска регистрация, управляван от 33 год. Ц.Д., като констатирали, че същия шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наложеното административно наказание за същото деяние.

На 13.03.т.г. около 12.20 ч. на бургаската улица «Струга», служители от Второ Районно управление «Полиция» – Бургас спрели за проверка л.а. «Митцубиши Колт», с бургаска регистрация, управляван от 53 годишния Н.Г. от с. Василево, като е констатирано, че същия не притежава шофьорска книжка и управлява МПС в едногодишния срок от наложено наказание за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13.03.т.г. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е призован 31 годишния криминално проявен бургазлия С.П., във връзка с досъдебно производство по отношение грабеж в магазин за хранителни стоки, разхположен в к-с «Меден Рудни», извършен на 02.03.т.г. С.П. започнал да буйства и отправя закани към полицейските служители, обиждайки ги с нецензурни думи и ритайки масата в стаята в Райнното управление. Въпреки изричното предупреждение бургазлията продължил да буйства, което наложило употребата на физическа сила и помощни средства / белезници/, за преустановяване на противоправните действия. С.П. е задържан със заповед за срок от 24 часа, като по случая е образуван обързо полицейско производство.

На 13.03.т.г. около 21.40 ч. в Районно управление «Полиция» – Камено е получено съобщение за побой, нанесен на 28 годишен мъж от с. Русокастро, осъществен от двама негови познати, придвижващи се с лек автомобил «Лада» – констатирано е, че потърпевшия вървял към дома си, когато е застигнат от лекия автомобил, от който слезли 25 годишния И.И. от с. Русокастро и 26 годишния Х.М. от с. Желязово, общ. Камено. Нападателите започнали да нанасят удари по тялото на пострадалия, като принудително го вкарали в автомобила и го отвели в дома на 46 годишния Й.И. от с. Русокастро. Там продължили да го бият, след което го пуснали да си ходи. И.И. и Х.М. са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Камено.

На 13.03.т.г. около 23.00 ч. в с. Равадиново, служители от Районно управление «Полиция» – Созопол спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 31 годишния П.М. от Созопол, като е констатирано че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,31 промила, установен с дрегер. Взета е кръв за химичен анализ. П.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо досъдбено производство.

На 13.03.т.г. около 23.50 ч. в района на бл. 42 в ж.к. «Зорница», служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас задържат в момент на извършване на кражба на авто CD, чрез счупване стъклото на предната дясна врата на лек автомобил «ВАЗ 2107», с бургаска регистрация, криминално проявения и многократно осъждан П.К., 46 годишен от Бургас. П.К. е задържан за срок до 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство. От допълнителните полицейски действия е установено, че П.К. е извършител на кражба на акумулаторна батерия от лек автомобил «Опел», с бургаска регистрация, паркиран зад бл. 58 в ж.к. «Славейков». Откраднатият акумулатор е намерен и иззет. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на бургазлията продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 14.03.т.г. около 07.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Руен е получено съобщение от 63 годишен мъж от с. Ръжица за това, че от складово помещение към дома му е извършена кражба на два чувала с брашно с тегло около 75 кг. – в резултат на бързите полицейски действия е констатирано, че извършителка на деянието е : 47 годишната А.А. от с. Ръжица, която направила пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Руен.

На 14.03.т.г. около 08.40 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба на сумата от 989 лв. / оборотни пари/ от игрална зала, разположена на ул. «Цар Асен» – установено е, че около 06.30 ч. мъж на средна възраст извършил кражбата от барплот в залата в момент на безнадзорност, когато крупиетата отчитали игралните автомати. В резултат на бързите полицейски действия е констатирано, че извършител на кражбата е криминално проявения П.Г., 62 годишен от Бургас, който направил пълни самопризнания и е задържан със заповед за срок до 24 часа. Откраднатите пари са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

На 14.03.т.г. около 09.25 ч. в Районно управление «Полиция» – Руен е получено съобщение от 39 годишна жена от с. Просеник за това, че на 13/14.03.т.г. от дома на майка й в същото село е извършена кражба на мобилен телефон – в резултат на бързите полицейски действия е констатирано, че извършителка на деянието е : 54 годишната Д.Я. от с. Просеник. Работата по случая продължава.

На 14.03.т.г. около 09.40 ч. в Полицейски участък – Обзор към Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 33 годишен мъж от Обзор за това, че чрез взломяване стъклото на задната лява врата е проникнато в автомобила му «Тойота Айго», с бургаска регистрация, паркиран на ул. «Христо Ботев» № 17, е извършена кражба на чанта за фотоапарат, съдържаща фотоапарат «Канон Д 650» заедно с три обектива за него също марка «Канон», зарядно устройство и кабелни аксесоари. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 14.03.т.г. около 13.00 ч. в района пред кафе «Авеню» в ж.к. «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Рено Туинго», управляван от 32 годишния Н.Ж. от Бургас, като е констатирано, че същия шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка лек автомобил, управляван от 44 годишния И.С. от с. Кошарица, общ. Несебър, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.27 промила, установено с дрегер. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 15.03.т.г. около 22.15 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за мъже със съмнително поведение, намиращи се в лизост до товарен автомобил, паркиран на ул. «Ястребино» № 4 в кв. «Лозово» – задържани са : 18 год. Б.Й. и 18 год. П.Л., и двамата от Бургас, които чрез демонтаж на пласмасов капак, направили опит за кражба на два акумулатора от товарен автомобил «МАН», с бургаска регистрация, собственост на частна транспортна фирма. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16.03.т.г. около 01.14 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за инцидент в центъра на с. Тънково, при който в корема е намушкан мъж – установено е, че потърпевш е 41 годишния несебърлия Н.П., който след възникнало спречкване с 29 годишния С.Н. от с. Тънково / по битови причини/, го нападнал и започнал да му нанася удари. С.Н. с цел самозащита извадил нож и намушкал 41 годишния мъж в корема. Пострадалият е откаран в МБАЛ – Бургас за преглед, като е настанен за лечение във втора хирургия под наблюдение, без опасност за живота. С.Н. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 13.03.т.г. около 06.45 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба на цигари от различни марки на стойност 5 000 лв. и касово чекмедже със сумата от 300 лева, извършена чрез натиск в областта на пантите и последващо откачване на входната метална врата на павилион, разположен на автобусната спирка до магазин «Технополис» в к-с «Славейков». Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 13.03.т.г. около 07.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба на марково мъжко кожено яке, мобилен телефон, лични документи, парфюм и монетник с монети с обща стойност от 10 лева, осъществена чрез счупване на предното дясно стъкло на л.а. «Линкълн MKZ Hybrid», с варненска регистрация, собственост на 48 годишен бургазлия, паркиран в близост до бл. 32 в ж.к. «Братя Миладинови». Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 13.03.т.г. около 12.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба на сумата от 600 лева, съхранявана в мъжка кожена чанта, поставена под предната лява седалката на лек автомобил «Опел Фронтера», с бургаска регистрация, собственост на 44 годишен бургазлия, паркиран на ул. «Орел» в кв. «Долно Езерово», в който е проникнато на 12/13.03.т.г., чрез отключване и преодоляване на алармената система. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

           На 13.03.т.г. около 13.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Карнобат е получено съобщение от 63 годишен карнобатлия за това, че от пчелина му, разположен в землището на града, е извършена кражба на 14 многокорпусни пчелни кошери с пчелните семейства в тях. Установено е, че в пчелина е проникнато, чрез прескачане на жив плет и телена ограда. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Карнобат.

На 13.03.т.г. около 14.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 36 годишен бургазлия за това, че чрез взломяване на входната врата е проникнато в новострояща се четириетажна жилищна сграда, разположена в несебърския квартал «Черно море 1», откъдето е извършена кражба от ел. и ВИК инсталацията на сградата на седем водомери, електромер и седем автоматични ел. предпазители от етажните ел. табла. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 14.03.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 65 годишна поморийка за това, че от новопостроена жилищна сграда, разположена на поморийската улица «Цар Петър», от приземно помещение е извършена кражба на велосипед, вибро-шлайф и 20 м. венилитов кабел. Установено е, че в помещението е проникнато, чрез упражнен натиск върху задната врата от PVC дограма. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

На 15.03.т.г. около 02.25 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба на сумата от 1 500 лв., извършена чрез взолмяване на входната врата и последващо повдигане на ролетна щора от магазин за риболовни стоки, разположен на ул. «Георги Баев» в к-с «Лазур», стопанисван от 47 годишна бургазлийка. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 15.03.т.г. около 09.20 ч. в Районно управление «Полиция» – Карнобат е получено съобщение от 44 годишна карнобатлийка за това, че от стопанисваната от нея пивница, разположена в село Мъдрино, общ. Карнобат, чрез взломяване на входната врата, е извършена кражба на кафе машина «Philips Saeco» на стойност 1 000 лв., пет бутилки от по един литър ракия «Пещера» на обща стойност 49 лева и четири бутилки от по един литър уиски «Black Ram» на обща стойност 42 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Карнобат.

На 15.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 57 годишен помориец за това, че от земеделския му имот, разположен в землището на с. Александрово е извършена кражба на земеделски инвентар / две пластмасови гръбни пръскачки, препарати за растителна защита, два филтъра за капково напояване, браздилник с три тела, рало с три плуга и две пластмасови цистерни с вместимост 1 тон, пригодени за капково напояване/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

На 15.03.т.г. около 12.10 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 48 годишен бургазлия за това, че от купето на лек автомобил «Шевролет Круз», с бургаска регистрация, паркиран в района на бл. 44 в ж.к. «Меден Рудник», е извършена кражба на мъжки портфейл, съдържащ : сумата от 92 лв. и мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 15.03.т.г. около 14.58 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 84 годишна бурагзлийка от к-с «Зорница» за това, че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм «животоспасяваща операция на близък роднина» за сумата от 3 000 лв., която предала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

 ddf7b4118f

ІІІ. ПАБ :

На 14.03.т.г. около 17.15 ч. в Районно управление «Полиция» – Созопол е получено съобщение за горящо складово помещение в созополския комплекс «Санта Марина», съхраняващо ВИК части – огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. По първоначални данни най-вероятната причина за пожара е забравен ел. уред. От инцидента не са настъпили значими материални щети.

           На 15.03.т.г. около 02.52 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Мерцедес 320», с бургаска регистрация, ползван от 63 годишна бургазлийка, паркиран на ул. «Трета» № 22 в бургаския квартал «Ветрен» – огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. От инцидента автомобила е напълно унищожен, а е засегнат паркирания в близост л.а. «Додж», с бургаска регистрация / обгоряла е задната броня, задния капак и двата стопа/. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

ІV. ПТП :

На 13.03.т.г. около 13.20 ч. на айтоската улица «Христо Ботев» № 6, т.а. «Рено Мастер», със софийска регистрация, управляван от 36 годишния Н.И. от Бургас, при движение на заден ход, блъска пешеходката – А.Ч., 75 годишна от Айтос, която с фрактура на дясната китка, е прегледана в МБАЛ- Бургас и освободена за домашно лечение.

На 14.03.т.г. около 19.10 ч. при дъждовно време и мокра настилка от асфалтобетон, на кръстовището на бургаските улици «Иван Вазов» и «Александровска», лек автомобил «Ситроен Берлинго», с бургаска регистрация, управляван от 56 год. П.Ч. от Бургас, отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходна пътека жена – Р.И., 53 годишна от Бургас, която е прегледана в МБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение с диагноза «контузия на гръдния кош и на ръцете».

      На 15.03.т.г. около 12.30 ч. по пътя от разклона за Черно море в посока с. Лъка, общ. Поморие, възниква ПТП между : лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 25 год. Й.Т. от Бургас и л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 44 год. Р.М. от с. Сини рид, общ. Руен. Причина за ПТП : в условията на десен завой водачът на л.а. «Опел Корса» – Й.Т. изгубва контрол над колата и навлизайки в лентата за насрещно движение при прибиране в собствената пътна лента, блъска с предната дясна част на автомобила движещия се в обратна посока и предприел маневра за избягване на ПТП лек автомобил «Опел Зафира». От ПТП в МБАЛ – Бургас в тежко състояние / с черепно-мозъчна травма/ постъпил пътника от лекия автомобил «Опел Зафира» – М.Д., 12 годишен от с. Сини рид, возещ се на задната седалка в колата, без поставен предпазен колан.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии