10.1 C
Бургас
сряда, октомври 4, 2023

Полицейска хроника Бургас – 10 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 09.03.т.г. около 09.15 ч. в Районно управление «Полиция» – Камено е получено съобщение от 82 годишна жена от града за това, че малко по-рано на кръстовището на улиците «Хаджи Димитър» и «Осми март», неизвестна жена й издърпала и отнела дамската чанта, съдържаща : лични документи, сумата от 180 лв. и мобилен телефон. В резултат на бързите полицейски действия е констатирано, че извършителка на деянието е 26 годишната Е.В. от Камено, от което са иззети вещите на 82 годишната жена. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Камено.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на 500 м. мрежа за ловене на паламуд, осъществена на 09.03.т.г. от стопанска постройка в Поморие, разположена на ул. «Гео Милев», собственост на 41 годишна поморийка, е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения Й.Й., 32 годишен от Поморие. Откраднатата мрежа е намерена и иззета. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Малко Търново спрели за проверка микробус «Фолксваген Транспортер», с бургаска регистрация, управляван от 51 год. В.Т., като в микробуса са открити превозвани черни и цветни метали. Водачът В.Т. не представил документ за произход и заявил, че купил металите от непознати лица от с. Звездец. При проведените полицейски действия е установено, че превозваните в микробуса :

– ламарини са обект на кражба от кошара, собственост на 63 годишен мъж от с. Звездец, като извършител е 17 годишния М.Д. от с. Звездец. М.Д. направил пълни самопризнания.

– елементи от ограда са собственост на кметство в с. Звездец, като са откраднати от 57 годишната М.Д. от с. Звездец.

Работата по документиране на случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Малко Търново.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение срязването на предната и задна десни гуми на л.а. «Пежо 607», с бургаска регистрация, собственост на 26 годишен бургазлия, осъществено на 26.02.т.г. около 15.45 ч. на паркинга на магазин «Практикер» в ж.к. «Славейков», е установен извършителя на деянието – това е : 32 годишния С.Д. от Бургас, който имал неизяснени междуличностни взаимоотношения с потърпевшия. С.Д. направил пълни самопризнания и предал ножа, с който срязал автомобилните гуми. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 12.00 ч. на 07.03.т.г. до 09.00 ч. на 09.03.т.г. по неустановен начин е проникнато в обществена пералня, разположена в Северната промишлена зона в бургаския комплекс «Славейков», стопанисвана от 48 годишна бургазлийка, откъдето е извършена кражба на LCD телевизор на стойност 1 549 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 09.03.т.г. около 18.40 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение кражба от две избени помещения, разположени в бл. 293 в ж.к. «Меден Рудник» – откраднати са : две автомобилни гуми, перфоратор, куфар с инструменти, флекс, три бутилки олио от по 10 литра всяка, туба от 20 литра с бензин, бутилка от 10 литра с бензин и др. инструменти. В двете мазета е проникнато по идентичен начин, чрез изкъртване на вратите в областта на заключващия механизъм. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

 20150204-VODWDOYCJQG-1423038035[1]

ІІІ. ПАБ :

На 09.03.т.г. около 22.55 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за горящи микробус и багер, спрени на поморийската улица «Железничарска» – огънят е потушен от трима пожарникари и един специализиран противопожарен автомобил. Констатирано е, че се касае за умишлен пожар, предизвикан спрямо микробуса «Ивеко Дейли», с бургаска регистрация, собственост на частна поморийска фирма / който от около 3 месеца не е бил в движение и е подготвен за издаване за скрап/. Огънят унищажил кабината и моторния отсек на «Ивеко»-то, като се прехвърлил на паркиран в близост върху насип от земна маса колесен багер, без регистрационен номер, собственост на фирмата, извършваща строителни дейности по водния цикъл в Поморие. От огъня е обгорена едан от гуммите на багера. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

На 09.03.т.г. около 23.46 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за гъст дим, излизащ от прозорците на частен дом, разположен на бул. «Демокрация» № 26, ет. 1 – огънят е потушен от два противопожарни автомобила и осем огнеборци. Констатирано е, че причината за пожара е оставена без надзор печка на твърдо гориво от страна на собственика на жилището – 81 годишен бургазлия. Същият не е пострадал сериозно от инцидента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии