18.1 C
Бургас
неделя, юни 23, 2024

Политици като политици, Мъпетите – на война!

Политиците са си политици. Независимо дали в САЩ, България или коя да е друга точка по света. Евентуално ще ги подредите географски по образованието и културата, но и това не е много сигурно. В архаичните речници думичката политика се превеждаше със значение по-близко до дипломатичността, умереността и умението граматически правилно да построиш изречението си. Да, но царят изгори всички книги, извади флашка и качи в интернет новия речник. В него политиката позаприлича на (остроумна понякога) раздумка, клоняща към медийна война. Само дето някой се джафкат за елегантни алегории чрез още по-елегантни метафори (каквото и да значи това), други пък изпадат до нивото на лични нападки – кой бил гей, кой бил смотан, кой бил прост, кой бил непопулярен. Резултат?

Резултатът малко по-назапад е, че Елмо реши да се снима в Непобедимите 3 (където отивали всички филмови величия пред пенсия), Мис Пиги тръгна на ВИП Брадър турне, а Голямото пиле така се ядоса, че взе да псува в YouTube. И то след като за 2 дни над 2 млн. души изгледаха клипа, в който президентът го обяви за шеф на всички мафии. И всичко това, докато на изток се стрелят, взривяват и ъпгрейдват ядрените си способности. Но пък къде къде по-важно е цял свят да се занимава с Кърмит и компания, които, след като окупираха Уолстрийт в началото на седмицата, автоматично завзеха и всички телевизионни канали.

БСПУ нас пък сме заети с по-важни дела и от мъпетите! Опозицията си „тури” хронометър на пъпа на столицата, понеже не може да дочака едното правителство да се смени с другото. Но като много други неща (свързани или не с опозицията), и той отказа да проработи. Нямаше обаче кой да надуши хубавката конспиративна теория. Ако, както Ромни каза, САЩ взимат пари от Китай, за да „плащат” на/за Голямото пиле, което според Обама е шеф на мафията, а неработещият хронометър на Явор Гечев (лидерът на младата БСП) бил произведен в Китай, то явно Голямото пиле е най-новото ъндърграунд лице в България, което саботира и БСП, и съпро… пардон опозицията, подкрепя и ГЕРБ. Ето ви конспиративна теория за по-малко от минута. Която току завзела дневния ред и речите на нашенските политици. Макар че, ако не е това, ще е друго. И всичко това, докато на изток се обстрелват с ракети, стягат армии и подготвят следващия преврат/атентат/урок за учебниците по история. Но къде къде по-важно е да да се занимаваме с това кой е прост, кой нищо не прави, кой какво обещава.

Но, така е… политиците са си политици! Мъпетите – на война!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии