14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Педикюр от подводни специалисти

Сравнително ново у нас, но набрало огромна популярност по света. Спа процедури извършвани от рибки, да, истински рибки – Gara Rufa. Те се борят с кожните болести, като изяждат само мъртвите клетки и не нараняват здравата тъкан. Разказва се, че рибките са били открити първо в Турция, случайно от един овчар. gufa2Той имал рана на ходилото, след стъпването му в реката, рибките я наобиколили и не след дълго тя заздравяла. Но истинската родина на спа процедурите с рибки е Япония. Има два вида – едните откъсват мъртвата кожа, а другите облизват мястото и спомагат за бързото регенериране. Това е препоръчвана терапия за хора болни от псориазис и други кожни заболявания. Рибките живеят в топла вода, около 40°С, което допринася за комфорта на клиентите. 

В Турция, в град Кангал, се намира специален санаториум за лечение на псориазис и други кожни заболявания. Минералните извори в близост до курорта се използват в процедурите. В големите басейни, болният може да се потопи цялостно и да се отпусне. Топлата вода спомага допълнително за омекването на кожата и по-лесното й премахване от рибките.

gufa1Тук в България, по-точно в Бургас попаднах само на един салон, предлагащ тази услуга – студио „Алекс”. Това е процедура, при която потапяте краката си в аквариум с рибките и те почистват мъртвата кожа от ходилата ви. Изживяването е много приятно, в началото усещах силен гъдел, но след като се зачетох в списание съвсем забравих. След половин час, буквално бях с нови крачета. Тъй като аз бях със закупен предварителен ваучер, от сайт за онлайн пазаруване, услугата ми струваше 12 лева. Редовната цена е 25. Терапията може да се приложи както върху жени, така и върху мъже. В други страни се прилага и на цяло тяло, обзалагам се, че ще е страхотно. Възползвайте се от тази екзотична спа процедура, няма да се разочаровате.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии