14 C
Бургас
неделя, април 25, 2021

Mirella Ka. за изложбата си Eros Metamorphosis

EROS METAMORPHOSIS изложба Mirella Ka.

 

   „Много художници си мечтаят да бъдат изложени в „Лувъра“… На мен ми се отдаде тази възможност, без да съм имала смелостта да го мечтая… Затова пък винаги съм си мечтала да направя изложба само с една единствена картина! В този смисъл, изложбата ми в Мана-Мана е сбъдване на един мечтан проект. Няколко принта на едно и също изображение, пречупени през метаморфозата на въображението и размислите ми, представляват изложбата „Eros Metamorphosis“. Те произлизат от оригиналната маслена картина „Pure Love“, която беше поводът да бъда включена в международния проект „Ars Homo Erotica“, подготвян дълги години от полския куратор Павел Лешкович, обиколил цяла Европа да събере творби от всички краища на международната сцена. Крайният резултат – първата по рода си изложба в Европа, състояла са в Народния Музей във Варшава, засегнала безброй въпроси в културния и политически живот на ЛГБТ общността.

 

eros metamorphosis - mirella ka

   Но да се върнем на изложбата ми „Eros Metamorphosis“, която бе открита на 26 април в обособеното арт пространство на бар „Мана-Мана“ (ул. Патриарх Евтимий 9). Всеки от принтовете съм поднесла в handmade рамка, лично обмислена и сътворена от мен.

   Не харесвам клишетата. Не обичам шаблоните. Предпочитам експеримента. Дори и с дозата риск, която крие.

 

  С дантела, пух и пера, както и преобладаващо розово в мой стил, реших да поднеса на бургазлиите, които предпочитат баровете пред галериите, последната си изложба. Доволна съм от общия ни проект с бар Мана-мана, защото обстановката напълно се припокрива с моите разбирания за приятно кътче, където да изпиеш по бира с приятели. 

ерос метаморфозис - изложба мирела караджова

Считам, че интериорът и атмосферата напълно се допълват с концепцията на един „ъндърграунд“ проект, какъвто е Ерос Метаморфозис. Именно едно такова приветливо заведение, осигуряващo разпускаща атмосфера, неангажираща обстановка и приятна музика, ми действат вдъхновяващо. А и изложбата ми далеч не е самоцелна. По-скоро ми се ще да подканя посетителите на бара да се замислят за собствените си животи. Обикновенно, човек отива в бара, за да разпусне с питие и приятели. Но нищо не пречи отправянето на една дълбоко философска покана за размисъл. Аз лично съм силно убедена, че изкуството трябва да е полезно за обществото – и с естетската си стойност, и с идеологията, и с посланието си. В този ред на мисли – enjoy-вайте!“

 

meta

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
71последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии