22.1 C
Бургас
неделя, юни 23, 2024

Казанова, Кучката или един Social Media експеримент

ЛюбовЕдно от най-хубавите неща на социалните мрежи е свободният достъп до купища различни като характер приятели и познати, които винаги можеш да разпиташ. И обикновено те ти отговарят. А аз обичам експерименти. Днес цял ден задавам на тези, които открия на линия във Facebook и Skype едни и същи въпроси. Започвам с „Какво ще ми кажеш по въпроса за Кучките” – на кавалерите, и „Какво ще ми кажеш по въпроса за Казанововците” на дамите. И бързо се уточняваме за дефиницията на думите. Без да им споделям това, и с двата пола достигаме до една и съща дефиниция, само че сменям родовете. Кучката е тази, която обикновено изглежда добре, но без да се опитва прекалено силно, живее по свои правила, не се съобразява с нищо и никого, не дава обещания, не търси любов и разбиране, а приключения. Кучката е тази, която си играе с мъжете, само защото може и това и харесва. Същото, но в мъжки род, давам като дефиниция на Казанова-та. Е, тук трябва да споделя, че останах много изненадана от отговорите на следващите си въпроси.

 

Подготвих си няколко въпроса – дали тази порода индивиди се ражда или се превръща в такъв/такава, дали приятелите ми са били някога влюбени в Кучка/Казанова (накратко К) и дали смятат, че такъв човек може да обича. Обобщено – всички познават и в някакъв момент са си падали по К, да не кажем, че са били влюбени. Повечето от приятелите ми разделиха Родените и Превърналите се в К. Някои дори потвърдиха, че и тези хора се влюбват и обичат, друг е въпросът, че това не спира страстта им към флирта. До тук обаче с очакваните резултати.

 

КазановаНай-учудващо е отношението. Очакванията ми хич не се оправдаха. Повечето жени, с които разговарях, описаха Казанова-та като харизматичен тип, по когото биха си паднали. Изглежда, жените, които познавам, не мразят тази порода мъже. Дори напротив. Наясно са, че могат да пострадат, но не биха се отказали да бъдат с такъв мъж. Това, около което дамите се обединиха бе, че ценни са „родените Казанововци”, които са чаровни, интелигентни, галантни и възпитани мъже, които умеят да накарат всяка жена да се почувства специална. Дори за един ден! Оттук си вадя извода, че представителките на „нежния пол”:

А. обичат мъжете, които са интелигентни, галантни, но и опасни;

Б. не се притесняват от разочарования;

В. може би все още вярват, че ТОЙ, единственият, все пак ще зареже всичко заради тях.

 


Опасни очиМъжете, обаче, не бяха толкова добронамерени. Май двама бяха тези, които нямат нищо против да станат „жертва” на някоя Кучка. Останалите ме оставиха свидетел на тирада против жените, носещи тази „титла”. Те се бяха парили от Кучки, страдали и не биха повторили афера с подобна жена. Един по един обясняваха, че тези дами са обикновено изстрадали в любовта и съответно си отмъщават на мъжкия пол.  А дали е така?

 

Наскоро един от тези ми познати пусна една фраза по вятъра, а тя взе че се закотви ума ми и стана причината за този мой експеримент. „Искахме жените да ни дават по-лесно и май с това се прецакахме…” Културата на 21-ви век преобърна дефинициите за пол и с това сътвори нов сюжет за любовта в големия град. Жените вече не чакат срамежливо в края на залата, чакайки някой да ги покани на танц. И сами ще си танцуват, и една с друга даже, а да не говорим, че нищо не им пречи да получат мъжете, които искат.

 

Внимание

Връщам се към всичко чуто (прочетено) днес. Ако „опарените” в любовта мъже се отказват от Кучките, а жените, въпреки че са страдали, не биха отказали на Казанова, тогава какво говори това? Мъжете ли са по-чувствителни, по-злопаметни и трудно преживяват разочарованията, или пък жените са един вид мазохистки, които биха правили една и съща грешка пак и пак? Отговорът на този въпрос се размива между редовете с копирани реплики от чата. Всъщност, постфеминизмът поставя жената в независима позиция, обаче обществото ни е все още патриархално, каквото и да ви говорят женските списания. Жената винаги ще иска да се почувства специална, мъжът често ще чува повика на животинските си инстинкти. В такъв случай, какво толкова се е променило? Отговорът е много прост – мъжете са си същите, просто още не са се научили да се справят с неочакваното. А именно, че Кучката е Казанова в малка черна рокля. В края на деня ще си легне до този, когото желае. Но за разлика от Казановата, тя ще иска да се събуди до един определен. Ако този, до когото си е легнала снощи, не е ТОЙ, то тя ще бъде Кучка и ще си тръгне. Може би първо ще пие кафе, но след това дори няма да си потърси обратно прашките. Все пак тя е вече независима жена – ще си купи нови.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии