17.6 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Съвети за избор на качествени врати за дома и офиса

Вратите още от древни времена имат една и съща цел, а именно – ограничаване на достъпа от една част на дома до друга. Но както и останалите сфери на човешките дейности, така и производството на врати е претърпяло редица промени.

За съжаление,  не всички врати на пазара са достатъчно качествени. В тази статия ще се опитаме на кратко да ви дадем насоки кои са основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание когато сте в  магазин за врати.

За една врата е важно:

1/ Да уплътнява добре с цел изолиране от шум и температури.

2/ Да има достатъчна здравина, за да не се случи,  малките палавници във вашият дом да я счупят с първият ритник по нея  и да може да ви радва с красивият си дизайн поне няколко години.

3/ Да има достатъчно здраво покритие, за да не се надраска или потъмнее още след първото забърсване.

Факт е, че производителите на врати са много, търговците също не са малко, и в тази „джунгла“ от предлагащи, Вие като потребители е добре да сте наясно как да отсеете качественото от некачественото.

Видове материали за врати:

а/Желязо – ползва се за входни врати, наричани още блиндирани. Постига се голяма здравина, с цел защита на помещенията от взлом.

б/Алуминий – Гарантира механична здравина, устойчивост на влага и температурни разлики. Не корозира, поради което е най-често ползваният материал за врати за помещения с висока влажност (бани и тоалетни ).

в/ Дърво – В исторически план е най-често ползваният за врати материал.

г/ МДФ – Днес, това е най-често използваният материал за изработка на врати. В действителност с термина „мдф“ жаргона именува три различни типа материал:

ПДЧ – плоскости от дървесни частици. Нискокачествен, неподходящ за врати материал.

МДФ – микрочастици със средна плътност.  Сравнително нов материал, постигащ добра механична якост. Лесна обработка и добро съотношение цена и качество.

ХДФ – микрочастици с висока плътност. Механична здравина, добра устойчивост на влага.

Именно ХДФ вратите са вида, който препоръчваме да изберете когато става въпрос за вътрешни врати. Със своята плътност, този сравнително нов материал постига оптимално съотношение между цена и качество. Устойчивостта му позволява при добър монтаж да се получи добро уплътняване, запазващо се във времето.

Друго на което препоръчваме да обърнете внимание, в случай че избирате вътрешни врати е да държите покритието да не е хартиено фолио, а ПВЦ фолио или естествен фурнир. Уверете се също така, че закупените врати имат три панти, а не две!

А ако все пак се чудите от къде да закупите качествени вътрешни врати, то ние можем да ви помогнем. Влезте в нашият сайт hubava-vrata.com и разгледайте моделите врати, които предлагаме!

Пожелаваме ви добър монтаж, защото и той е много важен, и… дано със здраве да се ползва!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии