22.6 C
Бургас
четвъртък, юли 25, 2024

Калин Терзийски изригна: Цяла България трябва да се срамува от мен!

Постъпката на Калин Терзийски дава повод на цяла България да се срамува от него. Противоречивият писател сам призна за своето деяние и обяви тежката си присъда. Харесван от едни и оплюван яростно от други, Кайо не пропуска да поръси с мерудия всяка тема, която вълнува обществото. Най-големият проблем на България в момента очевидно е Биг Брадър, а само след няколко дни ще започне и ВИП сезонът на форматът. Ето как коментира това Терзийски в профила си  във фейсбук:

„Мили приятели. Днес ми предложиха да участвам във ВИП брадър. Предложиха ми сума, която с писане печеля за три години. 
За три години. Печеля толкова с писане. С честно и упорито, съвестно, смазващо от умора писане. За три години. Аз съм първия за България носител на Европейската награда за литература. Но…Така е. Тези които живеят в Бългаия – така ме оценяват. Тези които ми плащат за писането – за толкова ме оценяват. 
Сега чуйте: Българите за толкова оценяват моето писане. В същото време ВИП брадър оценява моето лежане и търкаляне по леглата (там, ако отида, ще ми е напълно невъзможно да пиша, защото дори и химикалките са забранени!) …та ВИП брадър оценява моето неписане, за четиресет дни – колкото струва моето писане за три години! Да, знам – вие ще се подсмихвате и ще кажете – ами какво ни се жалва тоя! Да отива там и да взима парите! Пък Ние ще го мразим и ще го псуваме. А ако не отиде – ще му се подиграваме и пак ще го псуваме. Винаги – каквото и да направя, ще съм сгрешил. Но ще ви кажа така – за да се ценят у нас културата и творците именно по тоя начин…явно нещо не е наред. Кой определя кое е ценно и кое не? Не сме ли ние? Не сте ли вие? Не оценихте ли именно вие моето писане за три години за толкова, колкото и моето лежане във ВИП брадър – за четиредесет дни? Тия, които ми плащат – и вие, които им позволявате. Между другото – аз няма да отида. Не защото ме е срам от вас. Вас трябва да ви е срам – от мен. Аз просто съм уморен. Сетете се – на така прелюбимите ви пари стоят лицата на Алеко Константинов, Пенчо Славейков и Захари Стоянов. На мен за три години писане ми плащат с тия пари колкото за трийсет-четиресет дни сеир. За вас. 
За раята.“

Снимка: novinar.bg

1 коментар

  1. Аз не висля че оценката има някаква връзка с парите. Биг брадър плаща, защото има, незнайно от къде и какви, и колко чисти пари. Но както казахте, той ги плаща не за писане, а за лежане. А моята оценка за Вас е голяма, въпреки че ако книгите ви бъдат оценени парично по тарифата на Биг брадър, аз практически няма да мога да си я позволя, защото и моят квалифициран труд е оценен с мизерните 600 лв. бруто.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии