18.1 C
Бургас
неделя, юни 23, 2024

Как да изберем най-подходящия детски матрак?

Избора на първи матрак за вашето малко бебче може да ви се стори непосилна задача, но не се притеснявайте. В днешно време на пазара има няколко различни варианта и разнообразие от материали, размери и твърдост.

Няма кои знае каква голяма философия при избора на детски стоки, особено когато сте наясно с нещата и знаете какви са най-важните им функции.

Попитахме консултантите от онлайн магазин за детски и бебешки стоки Baby.Galix.bg кои са ключовите фактори, които задължително трябва да се вземат под внимание при избора на детски матрак така, че да бъде подходящ за вашето бебе.

 

  • Измерете ширината и дължината на леглото.

НИкога не правете грешката да избирате детски матрак, без да сте наясно какъв размер точно трябва да бъде той. Задължително измерете ширината и дължината на самото легло. Въпреки, че стандарните детски легла са с размер 60х120 или 70х130, има и по-големи матраци, които са подходящи за по-големи детски легла. Задължително купете матрак, който отговаря точно на размерите на кошарката.

 

  • Проверете твърдостта на матрака, който купувате.

Желателно е матрака, на който ще спи вашето бебче да е по-твърд, за да се избегне риска от задушаване с по-меката повърхност.

 

  • Матрак с пяна или с бонели?

Ако предпочетете да вземете матрак с пяна имайте на ум, че те са по-скъпи, а също така трябва да се уверите, че пяната е твърда и плътна и няма да позволи на бебето да потъне в нея. От друга страна матраците с бонели са малко по-евтини, но пък са смятани за по-издръжливи. Според броя бонели се определя и твърдостта на тези детски стоки, така че преди да изберете, първо се допитайте до продавача, който ще сподели с вас каква точно е твърдостта на предпочитания от вас детски матрак.

 

  • Изберете матрак с по-дебело покритие.

Най-добрият вариант е той да има множество слоеве от ламиниран пълнеж, подсилен с найлонови нишки. Такъв тип матраци предлагат повишена издръжливост, което означава по-малко неравности.

 

  • Изберете сертифициран матрак.

Това означава, че избрания матрак трябва да отговаря на някои стандарти определени от Комисията за защита на потребителите и също така да бъде безопасен за употреба.

 

  • Проверете има ли матрака вентилационни отвори

Качествените матраци задължително трябва да имат малки вентилационни отвори, които да позволяват на въздуха да циркулира във вътрешността на матрака. Благодарение на тях, матрака се проветрява и освежава.

 

Запомнете, че избора на подходящите детски стоки още от най-ранна детска възраст са от особено значение за здравето и пълноценното развитие на вашите малки наследници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии