17.6 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Добре дошли в градската джунгла

Всеки, който не живее на село или в някое спокойно планинско градче, ще ви каже, че в суматохата и лудницата на градската джунгла оцеляват само най-силните и приспособими видове от рода хомо сапиенс (и неговите подкатегории, които предстои да разгледаме). Тук няма място за слабите, нито за безхарактерните и лишени от амбиция индивиди. Тук личността развива качества, благодарение на които оцелява и намира своето място под слънцето. На вашето внимание предлагаме един списък с екземплярите, от които трябва да се пазите на всяка цена, за да оцелеете в дебрите на градската джунгла. Независимо в коя част на света се намирате, тези закони важат навсякъде.градска джунглаградска джунглаХищникът.

Той е изключително опасен ловец, който напада изневиделица всеки, осмелил се да се изпречи на пътя му. Умее да развива скорост от 100 до 300 км в час (обикновено с помощта на супер скоростно превозно средство като лъскава S класа 65 AMG). Не признава природните закони на пътя, отнася се с пренебрежение към зебрите (известни още като пешеходни пътеки, погрешно считани от жертвите за безопасно място, където да потърсят закрила), храни се с адреналин (основна съставка в менюто му), не знае какво е това светофар, обича да се състезава с останалите хищници като него и да се чувства велик (вероятно поради прекомерното количество тестостерон в кръвта), мрази да губи, готов е да жертва дори собствения си живот (както и този на останалите), за да докаже, че именно той е царят на джунглата.градска джунглаХамелеонът.

На този индивид му е отредено почетното второ място сред най-опасните същества в градската джунгла. Лошото е, че той е навсякъде около вас, крие се зад маски, играе роли, трудно можете да го разпознаете. Преструва се на ваш приятел, а всъщност е най-големият ви враг. Първо ще спечели доверието ви, ще ви влезе под кожата, ще се преструва, че е на ваша страна дълго време (дори с години наред), докато не дойде подходящият момент да нанесе своя жесток удар. Той е мафиот, престъпник, изкусен манипулатор без капка съвест, живее и се храни от своите далавери. Той действа сам или със своята банда (която му помага в тъмните сделки), но крайната му цел е винаги една и съща – да разруши живота ви, да открадне най-скъпото нещо от вас, за да бъде той на върха и да се чувства добре. градска джунглаВълкът-единак (самотникът).

Най-често това са индивидите в напреднала възраст, намиращи се в залеза на живота си. Също като хищника, те са много опасни, но разликата е в това, че дебнат и изучават своята плячка дълго време, очаквайки подходящ момент за нападение. Най-често това се случва когато набелязаната цел се движи сама, а не в група. Тогава жертвата е най-уязвима и беззащитна. Самотникът издебва подходящия момент и напада – сяда до вас на пейката в парка, присламчва се на опашката в магазина или на някое друго обществено място, където сте хванати в капан и трудно можете да избягате. След това започва една безкрайна тирада от отегчително дърдорене, безспирно бъбрене и драматични житейски истории; научавате цялата автобиография на единака, неговия произход, семейство и родословно дърво (роднините от първо, та чак до девето коляно), всички сбъднати или неосъществени мечти, бивши и настоящи съпрузи и съпруги, приятели, предатели, абсолютно всичко, с което го е сблъскал животът.


градска джунглаПепелянката.

Най-често пепелянката се крие зад невинния, ангелски облик на красива и привлекателна жена. Тя притежава качествата на хамелеона (може много изкусно да се преструва на ваша приятелка), ловния инстинкт на хищника и находчивостта на вълка-единак. Обикновено е изключително самотна личност без приятели, защото е отровила всички индивиди в джунглата със своите интриги (тя не може да оцелее без тях, те са в кръвта й), предателства (за нея това е начин да постигне целите си), лицемерие и злоба. Смята, че всички останали са по-нисши от нея, не се подчинява дори и на хищника, заради което много често страда. Избягвайте представителките на този вид, защото отровата им е смъртоносна и поразява без пощада.


градска джунглаХиената.

От всички изброени досега, това е най-безобидният екземпляр, който обаче може да ви изкара извън релси, особено когато е във вихъра си. Този тип владее до най-малкия детайл похватите на „мрън-изкуството”. Той е вечно хленчещ, оплакващ се досадник (или досадница), обича да злослови зад гърба на другите, да открива и най-малките недостатъци на хората, за да им се подиграва. Смехът му е дразнещ и крайно отблъскващ, както и цялото му поведение на всезнаещ мърморко. Никога от нищо не е доволен, вечно се оплаква, той е краен песимист, живеещ на гърба на своето семейство или приятели, също като паразит.

 

Ако все пак се сблъскате с някои от тези опасни индивиди или пострадате сериозно от действията им, задължително носете в себе си противоотрова. Нейните основни съставки включват: огромна доза от samokontrolin, ендорфин (хормона на щастието), екстрат от веществото prezguzin и zaebin, растението antistresin и antidepresionin, маково семе и щипка джоджен за аромат. Успех!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии