20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Днес е… 2 Юли

Олимпийски игриЧестит ви ден на НЛО. Всички, които вярват, че не сме единствени и сами във вселената могат да отбележат празника с пастичка с извънземно или тенекиена украса. Денят е предложен по повод предполагаемата летяща чиния, разбила се в близост до Розуел (САЩ) през 1947 г.

 

Честит да е 2 Юли и на всички спортни журналисти, тъй като днес е професионалният им празник. Много напрегнати спортни срещи и вълнуващи първенства желаем на колегите. След снощния финал на Европейското първенство по футбол ги очаква кратък отдих преди следващото предизвикателство – Летните Олимпийски игри в Лондон.

 

Дейвид СушейВ архивите 2 Юли присъства с първия полет на Фердинанд фон Цепелин с изработения от него дирижабъл. Алуминиевата конструкция се оказва доста неподходяща, но графът успява да полети цели 18 минути с него. По-късните конструкции на Цепелин се оказват много по-добри и днес често наричаме дирижаблите с името на прословутия граф.

 

Най-известните „раци“, родени на днешната дата са Роси Кирилова, Линдзи Лоън. Днес рожден ден празнува и британският актьор, превъплътил се в Еркюл Поаро – прословутия белгийски детектив от историите на Агата Кристи – Дейвид Сушей. Bon Anniversaire!

 

По света, 2 Юли е и денят „Забравих!“. Днес наваксваме с всичко, което сме пропуснали да направим – да поздравим някого, да се обадим на близък човек, да свършим нещо. Възползвайте се от днешната дата, защото днес е особено актуална поговорката „По-добре късно, отколкото никога“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии