14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Днес е.. 31 Март

Лувърът, Шамз-елизе, Монмартър – Париж притежава духа на стара картичка с пожълтели краища. Освен всичко друго, казват, че е един от градовете, които задължително трябва да посетите в живота си. Най-популярната атракция там е Айфеловата кула. Всъщност, кулата е построена като вход към някакво изложение, обаче отзивите на посетителите я превръщат в атракция, която до построяването на Крайслеровата сграда е и най-високото сдание в света. Издигната е през 1889 година в сърцето на Париж. 10 неща, които мразя в тебОткриването и се състои именно на днешната дата – 31 март. И макар повечето парижани да не я обичат много-много, то за нас си остава едно от най-романтичните кътчета на континента, а защо не и в света.

 

А като заговорихме за романтика, на същата дата, през 1999 г. се състои премиерата на един много обичан романтичен филм – 10 неща, които мразя в теб. Филмът представлява модерна гимназиална адаптация на „Укротяване на опърничавата“. Много от нас свързват лентата най-вече с актьора Хийт Леджър. Истината е, че този филм го направи наш любимец и буквално запали факлата на бурната му кариера (която завърши с трагичната му смърт).

 

ТитаникНа същата дата е и премиерата на друг кинохит – Матрицата. Свързваме 31 март и с друга история, която десетилетия по-късно се превърна в романтична драма и направи Леонардо ди Каприо звезда. На този ден през 1909 г. започва строежът на кораба Титаник. Замислен като най-здравия трансатлантически кораб, Титаник не успява да изпълни предназначението си, но пък се превръща в идея за един от най-сълзливите романтични филми.

 

Ето че имате повод да се запасите с шоколад и да си припомните тези филми, пък и да прекарате една романтична съботна вечер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии