5.1 C
Бургас
понеделник, декември 11, 2023

Днес е… 31 Май

Ден без тютюнев дим

За пушачите днес кафето няма да е толкова сладко. Защото днес е Световният ден без тютюнев дим. Световната здравна организация упорито се старае да убеди любителите на цигарите да оставят вредния си навик и да заживеят здравословно. Никакви надписи по кутиите или статистически извадки обаче, не могат да избавят дългогодишните пушачи от нуждата за никотин, доказват последните изследвания. Дори забраните за пушене на публични места не успяват чувствително да намалят броя на пристрастените. Затова поне за един ден се насладете на живота без дим – може и да ви хареса!

 

Можете да замените цигарите с… ореховки, защото 31 Май е празникът на тези хрупкави изкушения. И докато сме на хранителна вълна, през 1894 г., на днешната дата Джон Харви патентова зърнената закуска тип Корнфлейкс. Харви е американски доктор, който специализира в правилното хранене и физически упражнения като залог за здраве и дълголетие. По това време по-заможните закусвали по английски – яйца и месо, а бедните – брашнени и зърнени каши. Рецептата на Харви е революционна – лека, но хранителна закуска, която не товари организма.

 

Професия блондинкаСигурно се е притеснявала за фигурата си Мини Мънроу, австралийката, която на днешната дата през 1991 г. се жени за гаджето си – Дъдли Рейд. На пръв поглед нищо интересно, заслужаващо вниманието ви. Помислете пак! Дали няма пък да ви учуди като споменем, че младоженката била на 102 години, а женихът – на 83. Мини е една от най-възрастните булки в историята. А като споменахме сватбите, на 31 Май 1919 г. се състои първата сватба в самолет, прелитащ над Хюстън (Тексас).

 

Не можем да не споменем и днешния Международен ден на… Блондинките! Идващ от Латвия, празникът е посветен на русокоските, които градят кариера, интересуват се от мода, гледат деца, снимат се в киното, но не рядко понасят шегите и закачките на околните заради цвета на косата си. Специален поздрав към серията филми с Рийз Уидърспуун – Професия блондинка!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии