24.3 C
Бургас
петък, юни 14, 2024

USB джаджи – топ 5 практични устройства

usb Пепелник

USB джаджите навлязоха бързо в живота ни и много от нас, без да се замислят, всекидневно разчитат на тях. Остават няколко въпроса обаче – кои USB джаджи вършат наистина работа и кои просто се продават за да пълнят джобовете на производителя.

За целта екипът на Сложно изпробва няколко от най-разпространените USB устройства, за да може да сподели впечатленията си с вас – читателите.

Ще започнем с USB пепелника – на вид много приятен, продава се във формата на кола, кладенец и т.н. Според производителя този пепелник не само трябва да събира пепелта от цигарата ви, но и да не позволи на дима да окади стаята. След употребата на такъв, екипът на Сложно стигна до извода, че пепелник за 15 лв – 20 лв с кабел не е много рентабилен тъй като, пушекът си изпълни стаята, а дори, при един от пепелниците, вентилаторът за абсорбиране на дима бе наобратно и повече можеше да се нарече USB вулкан. А накрая за капак като стане време да се почисти пепелникът, докато се опитвате да изтърсите фасовете и евентуално останалата пепел, един еднометров кабел се шляе до Вас.

Така че, казаното по-горе подрежда USB пепелника под номер 5 в класацията ни.usb хладилник

Веднага след него се нарежда USB хладилникът. На пръв поглед приличащ на точно копие на хладилник и с размери достатъчни за едно кенче от 330 мл., хладилникът хваща окото на потребителя. Цената му варира от 45 до 60 лв. в различните магазини.

А сега е време за тест!

След подробен тест хладилникът не се оказа безполезен, но не може да се каже че изстудява, той просто задържа дадената температура на вашето питие. Ако сложите кен с напитка с температура 5 градуса за час температурата се покачва с 2 градуса, което е доста добре предвид размерите на джаджата. Затова USB хладилникът се нарежда под номер 4.

 

usb вентилаторСледващото устройство, попаднало на вниманието ни, е USB вентилаторът. При всички случаи държим да отбележим, че не говорим за стандартен вентилатор, който се поставя на дъното на компютъра, а за такъв, който служи за освежаване на потребителя – не машината. Представете си топла вечер пред екрана, не стига високата температура на въздуха, а и самият лаптоп, който грее. С подобно устройство можете да раздвижите атмосферата. Предлагат се много и различни варианти, кой от кой по-шантави и нестандартни. Цените не са високи, можете да намерите такъв и за 3-4 лв. Единствено трябва да помните, че вентилаторът създава течение. Колкото и смешен да е на вид, не го оставяйте да ви докара синузит. Толкова за номер 3.

usb лампа

 

На вниманието на читателя и на второ място поставяме USB лампа за нотбук. Много видове лампи се продават – от такива с формата на мишка, до луксозни в бароков стил. Това е един много ефикасен уред, който добре осветява клавиатурата на нотбука ви, а също така може да се ползва и като нощна лампа. Цената на този вид устройства варира от 3-4 лв, а горната граница е 150-200 лв – за любителите на луксозните вещи. Твърдо тази джаджа заема 2-ро място в нашата класация.

 

usb пантофи

На първо място, като най-полезна и достъпна джаджа, екипът на Сложно постави пантофите. Да, вярно сме написали. Тези нестандартни, но симпатични пантофи се свързват с компютъра ви, откъдето черпят електричество, за да се загреят. Ако през зимата краката ви стоят студени – това е джаджата за вас. Повечето от тях могат да се отварят, за да се премахнат реотаните, а когато решите, само включвате и слагате пантофите. Приятна почивка! 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии