24.3 C
Бургас
петък, юни 14, 2024

Днес е… 5 Юли

БикиниДнес поздравяваме всички служители на МВР с официалния им празник. Денят е избран от архивите като рождена дата на Министерството, сформирано от Александър І Батенберг през 1879 г. Ако сте в столицата – порадвайте се на парада! Той е част от традиционните събития, с които се отбелязва празника.

 

На 5 Юли „рожден ден“ имат и бикините! До паметната 1946 г. дамите се къпели в морето с ооогроооомни, скриващи по-голямата част от тялото, бански костюми, които не оставяли слънцето да достигне кожата. Като всеки ВЕЛИК дизайнер, Луи Реар решил, че е време за нова модна революция. Той създава бански от две части, които хем прикриват „срамнотиите“, хем са по-оскъдни и секси. Своето изобретение той кръщава Бикини на ядреното оръжие Бикини Атол. Защо ли? Защото са БОМБАСТИЧНИ!

 

Овцата ДолиДнес е и годишнината от рождението на овцата Доли, известна с това, че е първият клониран бозайник. Доли се ражда в института Рослин в Шотландия. И е напълно здраво агънце, което доживява цели 6 години и дава живот на 6 агнета. Здравословните и проблеми, казват, нямат нищо общо с това, че е клонирана. Доли е приспана заради тежък артрит и белодробен рак, който се причинява от вирусна инфекция, покосяваща овце от нейната порода. Днес животното може да бъде видяно в Единбург, където е изложено препарираното и тяло. 

 

В САЩ пък празнуват Деня на работохолика. Мда, не сме много сигурни как отбелязват празникът, но със сигурност не е с лежане до обяд и мързелуване. Но пък в горещия летен четвъртък вие можете да се отдадете на по-спокойни дейности, дори ако сте на работа. Посланието на Деня на работохолика би трябвало да бъде – работата не е всичко! Никак не е Сложно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии