14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

17 трика за по-траен маникюр

1. Почистете ноктите си с памук, напоен с оцет. Така ще премахнете натуралното омазняване върху тях, което иначе ще предизвика отлепяне на лака.
1-vinegar
2. Не накисвайте ноктите си преди да ги лакирате. Маникюристките правят това, за да омекотят кутикулите, но по този начин в ноктите се задържа вода, от която набъбват. Щом ги лакирате, те отново се свиват и по този начин лакът вече не пасва върху ноктите ви. Затова помолете маникюристката ви да използва масло за кутикулите вместо това.
2-nakisvane
3. Изпилете ноктите си във форма, която следва кутикулите. Така вероятността да се счупят рязко намалява.
3-round
4. Внимавайте да не лакирате и кутикулите. Това повдига лака и води до напукване. Вместо това използвайте специалния инструмент, за да ги избутате и по този начин да предотвратите попадането на лак върху тях.
4-cuticles
5. Изберете лепкава основа, така лакът ви ще издържи по-дълго.
5-basecoat2
6. Нанесете два пъти основа на върха на ноктите. Връхчетата са най-уязвими към олющване. Затова нанесете допълнителен слой основа в горната половина на нокътя, осигурявайки допълнителна здравина и защита на цвета.
6-paint
7. Вместо да клатите нагоре-надолу шишенцето с лак, търкаляйте го между двете си ръце. Така ще предотвратите появата на въздушни балончета в него.
7-nailpolish
8. След като запечатате желания цвят, повторете с топ лака ръба на ноктите.
8-topcoat
9. Изсушете ноктите си със студен въздух. Горещата струя забавя съхненето, затова може да доближите ръцете си до включен вентилатор или да пуснете студена струя на своя сешуар. Потапянето на пръстите в ледена вода за минутка също помага за по-бързото съхнене.
9-dry
10. Поставяйте нов слой топ лак на всеки 2 или 3 дни, за да предотвратите напукване и да засилите блясъка.
10-reapply
11. Мийте ръцете си с по-мек сапун, вместо да използвате дезинфектант, който допълнително изсушава ръцете и съсипва топ лака.
11-wash
12. Нанасяйте всеки ден олио за нокти, за да ги предпазите от изсушаване и начупване.
12-nail-oil
13. Ако лакът ви е започнал да се лющи по ръбчетата, вземете пила и изпилете върха на ноктите. След това запечатайте отново със слой топ лак.
13-chipping
14. Докато дойде време да отидете при маникюристката, за да свали гел лака ви, със сигурност ще изпитвате неудобство, докато ноктите ви растат. Може да прикриете нелакираната част от тях, създавайки омбре ефект. Това ще стане най-лесно с топ лак с брокат.
14-brokat
15. Ако върховете на ноктите ви са се обелили, може да ги замаскирате и поставяйки съвсем тънка линия, имитираща френски маникюр. По този начин и ще разнообразите малко визията си.
15-french-tip
16. Задължително носете ръкавици, когато миете чиниите или вършите друга домакинска работа.
16-gloves
17. Ако обелите или размажете лак на някой от ноктите, използвайте клечка за уши, натопена в лакочистител. С нейна помощ загладете „местопрестъплението“ и едва тогава нанесете нов слой лак.

17-smudge

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии