11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Днес е… 4 Април

Американското знаме

Ах, карнавалът в Рио… Пера, танци, музика… Или футболните страсти! Ами Амазонка? Едва ли това си е представял, че ще се случва в Бразилия Педро Кабрал, когато се е натъкнал на екзотичната земя през 1500 година. Всъщност, именно на 4 април португалецът открива Бразилия, а ако питате мен и Бразилките. Хубавото е, че дори след 500 години имаме какво да открием там – приключения, например.

 

Датата 4 април е важна и малко по-насевер. През 1818 г. конгресът на САЩ приема националния флаг. Да, онзи, който виждаме по бурканчетата с фъстъчено масло – с фаталните 13 бели и червени линии и многото звезди. В началото те били 20 – колкото били и щатите. Днес те са мааалко повече (винаги съм се чудила защо точно звезди, а не… нещо друго).

 

Робърт Дауни Джуниър

У нас пък днес е Денят на психолозите. Не, не психотата, а психолозите. Онези, които винаги отгатват какво не е в ред с хората и какво трябва да се случи. Честит им професионален празник!

 

И накрая, 4 Април е рождената дата на актьора Хийт Леджър, за когото вече споменахме, във връзка с филма 10 неща, които мразя в теб. Но на същата дата е роден и един друг американски актьор, който е в среднощните мечти на много дами – Робърт Дауни Джуниър. Да, секси Шерлок Холмс, или пък Тони Старк от Iron man (който комикс Дауни много харесва като дете). Помечтайте си дами! Но той е зает! От 2005 г. насам е женен за Сюзън Дауни, от която има и син. Може би не знаете, но като малък (10-11 г.) Дауни учи класически балет в Лондон. Трудно е да си го представите в трико, а… Е, в това поприще не успява, още повече, че открива влечението си към актьорската игра още на 17 г, а може би и заради това излъчване на лошо момче, което така ни допада!

Усмихнат 4 Април!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии