22.1 C
Бургас
сряда, юни 19, 2024

Днес е… 16 март

Денят е прекрасен, пролетта чука на вратата, а ароматът на кафето гали нежно косъмчетата в ноздрите ви. Днес е 75-тият ден в годината според григориянския календар. Не сме сигурни дали помните, но на този ден през 1521 г. небезизвестният Фернандо Магелан пристига на Филипините, пресичайки Тихия океан.

Пет века по-късно Норман Хагард става първият американски астронавт, който стъпва на съветска орбитална станция.
Ако не сте на мнение, че денят е прекрасен и искате да се самоубиете – закъснели сте. На този ден от 1993 до 2002 г. не е регистрирано нито едно самоубийство във Великобритания. Ако бяхте малко по-дейни и оригинални, можеше да прецакате статистическата служба.

Мислите, че животът ви е скучен и не намирате смисъл в днешния ден, намерете пък! Добавете в to-do-листа „да прочета „На дъното“ на Максим Горки“. На този ден през 1868 г. е роден руският класик с истинско име Алексей Максимович Пешков. Драмата в биографията на Горки е, че е убит от Ягода (шефът на тогавашното КГБ Хенрих Ягода заповчдва убийството на писателя през 1936 г.).

Както сме почнали този месец да празнуваме космически събития, рождени дни на планети и връзки с извънземни, днес е ден на астрономическите обсерватории. Честито! Ако още не сте посетили Рожен, който вчера имаше рожден ден, сега е моментът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии